Alarmant. Numărul ieșenilor care suferă de boala mâinilor murdare a crescut de 30 de ori

Anul trecut, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost internate 453 de persoane diagosticate cu hepatita A. Raportat la anul 2010, când au fost înregistrate numai 14 astfel de cazuri, numărul lor a crescut de 30 de ori. Condiţiile igienico-sanitare sunt principalul motiv, spun medicii.

 

Hepatita A sau boala mâinilor murdare, aşa cum este cunoscută în popor, face tot mai multe victime în judeţul Iaşi. Anul trecut, de exemplu, au fost înregistrate 453 de astfel de situaţii, de două ori mai multe decât cu un an înainte.

 

Cei mai afectaţi sunt copiii, mai bine de jumătate dintre cazuri fiind înregistrate în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani, care merg în colectivităţi, la grădiniţe sau şcoli.

 

„Anul trecut au fost înregistrate 14 focare de hepatita A, iar specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi au efectuat peste o mie de vaccinări. Am observat însă că părinţii îi aduc pe copii la spital doar atunci când apare icterul, atunci când li se îngălbeneşte pielea la culoare”, spune medicul Daniela Leca.

 

Printre simptomele hepatitei A se numără şi febra, vărsăturile şi diareea.

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here