Revoluţie administrativă la Mirosloveşti. Localnicii din două sate, ademeniţi cu promisiuni via ministrul Niţă să treacă la comuna Ciohorăni

Comuna Mirosloveşti din judeţul Iaşi este cuprinsă de ceva timp de frământări separatiste. Unii activişti politici au strâns deja semnături pentru organizarea unui referendum prin care se doreşte ca satele Verşeni şi Miteşti să treacă la comuna Ciohorăni. În spatele acestei iniţiative s-ar afla un ministru din actualul Guvern USL. Este vorba despre Constantin Niţă, ministrul Energiei.

 

Planul de acţiune ar fi fost pus la cale chiar în zilele în care ministrul s-a aflat în comuna natală Cihorăni, când a participat la înmormnântarea tatălui său. De faţă era şi deputatul Neculai Răţoi, arată newspascani.com.

 

Doi consilieri, de la UNPR și PSD, au strâns deja semnături

Hilar este faptul că, în Mirosloveşti, USL au promis investiţii pentru a obţine voturile în bătălia electorală din decembrie 2012, iar acum alocarea unor fonduri este privată de trecerea celor două sate la Ciohorăni. Demersul din Mirosloveşti  poartă semnătura a doi consilieri locali. Ion Popuţoaia de la UNPR şi Iulian Bogza de la PSD. Cei doi au depus la secretariatul Consiliului Local un proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum, prin care populaţia să fie consultată pe acest subiect.

promisiunile lui Niţă: Punte peste Moldova în zece zile şi 6,5 km de asfalt până la Crăciun         

După cum fostul preşedinte al CAPului, Alecu Şoimaru, promisiunile ministrului Energiei au fost extrem de măreţe.

„Am fost la înmormântarea tatălui,  a lui şi a lui Tudorache care este viceprimar la Ciohorăni. Înainte am stat de vorbă cu el. De faţă era şi deputatul Răţoi şi mulţi alţii. Mi-a spus că dacă semnăm pe acele acte cu trecerea la Ciohorăni, în zece zile ne face puntea, iar până la Crăciun vom avea 6,5 km de asfalt. E bine, nu putem să mai stăm așa. Râd unii de noi, că o să ne uscăm izmenele în pod”, a susţinut Alecu Şoimaru.

Consilierul Popuţoaia:”Lăsaţi-l pe domn ministru. Avem problemele noastre”

Principalul motiv, susţine unul dintre consilierii separatişti, pentru care comuna Mirosloveşti a ajuns în această situaţie se datorează factorului politic. Promisiunile neonorate, dar şi presiunea exercitată de către fostul consilier judeţean PSD – Dinu Apăvăloaei pentru a obţine bani din bugetul local pe lucrări ce au fost efectuate doar pe hârtie, i-au determinat pe iniţiatori să apeleze la cei din Ciohorăni.”Ei au asfalt pe toate drumurile şi râpele. La noi nu se poate. Doar pentru cei din Soci şi Mirosloveşti sunt fonduri, pentru alţii nu. Firma Adems, a domnului Apăvăloaei, a făcut lucrări de mântuială. Puntea a fost distrusă, nu este cale de acces spre acea zonă cu terenuri. Asfalt nu avem, dar în Soci şi Mirosloveşti se poate. Aşteptăm să fie supus proiectul spre dezbatere”, a susţinut Ion Popuţoaia.  Acesta a mai spus în discuţiile cu reporterii newspascani.com că ministrul Energiei nu ar trebui pomenit în acest subiect.

 

Semnături false. Autorităţile tac

Listele depuse la secretariatul local conţin aproximativ 600 de semnături, aşa după cum ne-a spus Ion Popuţoaia, însă pe unele dintre ele apar şi cetăţeni care au negat că ar fi semnat, arată secretarul Primăriei, Dănuţ Ciobanu. El spune că are şi dovezi. Printre acestea şi declaraţii aduse de unii cetăţeni la Primărie, după ce au aflat că le-a fost folosită identitatea.

Trecrea la localitatea Ciohorăni pare să nu fie agreată de mulți oameni din Verşeni. Ei s-au arătat indignaţi de intenţia celor care pun la cale astfel de iniţiative.”Să stea ăia acolo. Numai noi ştim câte scandaluri au făcut rromii de acolo când au venit la Verşeni. E comuna lor, nu a noastră”.     

O echipă Actualitatea Tv a încercat astăzi să afle şi opiniile autorităţilor din cele două comune. Atât primarul din Mirosloveşti, Ionuţ Gospodaru, cât şi cel din Ciohorăni, Ticu Simion, nu au putut fi contactaţi pentru a prezenta un punct de vedere. Ei se aflau la şedinţă la Iaşi. Nici ministrul Energiei sau parlamentarii Neculai Răţoi sau Florin Constantinescu nu au putut fi contactaţi pe marginea acestui subiect.

Surse politice au precizat pentru newspascani.com faptul că referendumul ce se doreşte a fi organizat la Mirosloveşti, are de fapt în spate administraţia din Ciohorăni. Această comună are în jur de 2.600 de alegători, iar cu cele două sate din Mirosloveşti, Miteşti şi Verşeni, s-ar alege cu alţi 1.400 de cetăţeni. Un număr care ar contribui la consolidarea statului de comună a Ciohorănilor, localitate în care s-a născut şi ministrul Constantin Niţă.         

 

(Sursa: newspascani.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here