Tehnologie de ultimă generaţie pentru pompierii din judeţele Moldovei

Pompierii din judeţele Moldovei vor putea lucra la foarte mare înălţime. Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din regiune vor avea în curând autospeciale de catalog.

Şase autospeciale pentru intervenţii şi salvare la mare înălţime vor fi achiziţionate în Moldova prin intermediul unui program cu fonduri europene.

 

Valoarea totală a proiectului se ridică la 17,67 de milioane de lei, bani din care consiliile judeţene din Iaşi, Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Vaslui vor trebui să suporte, împreună, o contribuţie de 2%.

 

Conform cerinţelor beneficiarului proiectului, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, maşinile ar trebui să aibă o lungime a scării de aproximativ 45 de metri, în condiţiile în care, la ora actuală, pompierii din judeţele Moldovei lucrează cu scări lungi de 20 de metri.

 

Tehnologia de ultimă generaţie cu care maşinile sunt dotate face ca preţul fiecăreia dintre ele să se ridice la 530.000 de euro. Nicio firmă din România nu produce astfel de autospeciale, astfel că ofertanţii provin din alte ţări ale Uniunii Europene. Astăzi, 26 septembrie, a fost lansat proiectul la Iaşi, iar în perioada următoare vor fi analizate ofertele.

 

Perioada maximă a implementării proiectului este de 18 luni, iar oficialii spun că, până cel târziu la sfârşitul anului viitor, autospecialele vor intra în dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here