Genocid. 90 de elefanți otrăviți cu cianură de braconieri

Aproape 90 de elefanţi au fost otrăviţi cu cianură de către braconieri, în Parcul Naţional Hwange din Zimbabwe.

Purtătoarea de cuvânt a parcului, Caroline Washaya-Moyo, a declarat pentru NBC News că 87 de carcase de elefanţi au fost găsite până în prezent, acestora lipsindu-le colţii de fildeş.

Washaya-Moyo a precizat că elefanţii au fost otrăviţi cu cianură industrială folosită în extracţiile de aur. Braconierii au turnat cianură în puţurile din care elefanţii obişnuiau să se adape.

Pe lângă cele aproape 90 de mari mamifere au mai fost otrăvite şi alte animale mai mici, în special prădători şi vulturi care se adăpau din acele locuri.

Nouă persoane au fost arestate până acum sub suspiciunea de contaminare a puţurilor din parc în scopul de a ucide elefanţii pentru colţii lor.

Reprezentanţii parcului aflat la 700 km de capitală Harare şi care are aproape aceeaşi dimensiune ca a Belgiei se tem că în următoarele zile ar putea găsi şi alte animale otrăvite.

Televiziunea de stat din Zimbabwe a anunţat că ministrul Mediului a promis sancţiuni drastice împotriva braconierilor. Dacă li se va dovedi vinovăţia, suspecţii vor trebui să plătească câte 50.000 de dolari pentru fiecare elefant ucis şi vor primi ani grei de închisoare, mai scrie sursa citată.

Mai mult de 25.000 de elefanţi au fost victimele braconierilor anul trecut, conform datelor Convenţiei privind comerţul internaţional cu specii pe cale de dispariţie (CITES).

 

 

(Sursa: ziare.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here