A vrut să-l salveze, dar victima l-a reclamat ca autor al accidentului, deși n-avea nicio vină

Un şofer care a sunat la 112 şi a oprit să îi acorde primul ajutor unui bărbat căzut în stradă de pe un motoscuter a fost reclamat de victimă la poliţie drept autorul accidentului, deşi respectivul nu avea nici o vină.

 

S-a întâmplat sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17.00, pe DN 17, în afara localităţii Şcheia, arată Monitorul de Suceava.

 

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava,  Florin P., în vârstă de 47 de ani, din municipiul Suceava, conducea o autoutilitară, când a observat în faţa sa un bărbat care a căzut de pe un motoscuter. Şoferul a oprit şi s-a dus să îi acorde primul ajutor victimei, sunând între timp şi la 112, pentru a solicita prezenţa unui echipaj de ambulanţă.

 

Ambulanţierii au ajuns în câteva minute la faţa locului, însă victima, identificată în persoana unui bărbat în vârstă de 43 de ani, Florin D., din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a refuzat să primească îngrijiri medicale.

 

Motoscuteristul, precizează poliţia, nu avea permis de conducere şi se afla în stare de ebrietate. De altfel, pus să sufle în alcooltest, bărbatul căzut de pe motoscuter a fost găsit cu o alcoolemie de 0,78 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

 

Lucrurile au luat o altă întorsătură când victima a declarat că a căzut pe carosabil din cauza şoferului de pe autoutilitară, care l-a depăşit şi l-a acroşat lateral în partea stângă.

 

Şoferul autoutilitarei nega cu vehemenţă că aşa s-ar fi petrecut lucrurile, precizând că el doar a oprit maşina să vadă ce s-a întâmplat cu victima, pentru a o ajuta.

 

În cele din urmă, pentru a lămuri lucrurile, poliţiştii au examinat criminalistic autoutilitara.

 

„S-a constatat că nu prezintă urme sau avarii ce ar fi rezultat în urma unui accident rutier”, a fost concluzia examinării, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu. Acesta a precizat totuşi că cercetările continuă în vederea stabilirii împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

 

(Sursa: monitorulsv.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here