Accident mortal, la Botoșani. Un copil de numai 7 ani a sfârșit sub roțile unui SUV

Foto: botosaneanul.ro

Un copil de șapte ani a murit, miercuri, 28 august, într-un accident care a avut loc pe o alee dintr-un cartier al Botoșaniului. Minorul a fost lovit de un Volkwswagen Touareg cu numere de Italia, condus de o şoferiţă.

 

La faţa locului au ajuns părinţii minorului, care sunt disperaţi. Este o hărmălaie generală, mai mulţi poliţişti deplasându-se la faţa locului pentru a potoli spiritele. Copilul se află încă sub roţile maşinii, iar femeia s-a blocat în interior, neavând curajul să iasă afarăpentru a nu fi molestată de rudele băiatului.

Conducătoarea auto aflată la volanul Volkswagenului Touareg are permis de conducere obţinut în Italia.

De altfel şi automobilul este înmatriculat în peninsulă. Poliţiştii au aflat aceste lucruri după ce la faţa locului s-a deplasat de urgenţă şi un echipaj de jandarmi ca să restabilească ordinea. Şoferiţa, Valentina Talpan, are 36 de ani şi la etilotest a ieşit că nu a consumat băuturi alcoolice.

 

Soarta copilului de numai opt ani care a sfârşit miercuri, 28 august 2013 sub roţile unei maşini de teren ar fi fost cu totul alta dacă autoturismul care l-a lovit era o maşină mică. De asemenea, soarta copilului ar fi fost ,din nou, cu totul alta, dacă unul dintre copiii cu care se juca ar fi reuşit să-l tragă la timp din faţa vehiculului.

 

Băieţelul se afla cu un grup de cinci, şase copii cu care se juca în zona în care ulterior a fost lovit mortal. Ei alergau nefiind atenţi la maşinile care intră pe drumul lăturalnic. La momentul în care maşina VW Touareg condusă de Valentina Talpan a virat dreapta de pe strada Dreptăţii unul dintre prietenii băieţelul ar fi observat-o şi s-a ferit la timp. Ar fi încercat să-l tragă din faţa autoturismului de teren şi pe băiatul de 8 ani însă nu a mai avut timp.

La momentul în care s-a întors băieţelul a fost izbit din plin de jeep. „Este vorba despre un accident de circulaţie în care victima a decedat la faţa locului. O conducătoare auto se deplasa la volanul unui autoturism marca Touareg, a efectuat un viraj la dreapta pe o stradă lăturalnică, timp în care a surprins şi a accidentat mortal un copil care se juca în parcare”, a declarat Victor Ciubotaru, şeful Biroului Rutier Botoşani.

Practic la momentul impactului, băiatul ar fi fost culcat la pământ iar roata din partea dreaptă faţă a maşinii i-ar fi trecut peste cap şi gât. În cazul în care ar fi fost o maşină mică, cel mult micuţul ar fi suferit mai multe răni neexistând riscul de a fi târât sub maşină.

„Deocamdată din declaraţiile martorilor rezultă că acel copil alerga, se afla în fugă şi neatent. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice”, a mai spus Victor Ciubotaru. 

 

 

(Sursa: botosaneanul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here