Exclusiv 7 EST. CEA MAI BOGATĂ FUNCȚIONARĂ DIN IAȘI

Luiza Bulgaru, slujbaş la stat, a strâns o avere impresionantă: patru apartamente, cinci terenuri, un spaţiu comercial şi o maşină. „Am pornit de la o moştenire”, şi-a justificat ea avuţia.

 

Un funcţionar de rang II din Iaşi deţine 10 proprietăţi imobiliare, case şi terenuri, în zone selecte ale oraşului. Luiza Bulgaru este funcţionar la Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi, dar nu trăieşte din salariu. Şi asta deoarece deţine patru apartamente, un hectar de teren şi un spaţiu comercial. „Am pornit de la o casă din Roman, moştenire a mamei, pe care am vândut-o pe bani frumoşi şi, ulterior, am investit în imobiliare. În acelaşi timp, m-a ajutat şi mama care mi-a trimis bani din Italia”, a explicat Bulgaru provenienţa banilor. Femeia spune că din 2002 şi până acum ar fi făcut vreo 30 de tranzacţii imobiliare. Lua ieftin şi vindea scump.

În plină criză, în octombrie 2012, Bulgaru a vândut 500 metri pătraţi în Galata pe care a luat 18.500 euro. Adică, 37 euro/mp. Această inspectoare ITM pare un adevărat Zapodeanu în fustă.

 

Pe dealurile Iaşului

În declaraţia de avere a inspectorului Luiza Bulgaru de la ITM Iaşi se regăsesc, în prezent, patru apartamente situate în zone foarte bune ale Iaşului, cinci terenuri la Miroslava, Bucium, Bârnova şi Galata şi un spaţiu comercial. Trei dintre cele patru apartamente sunt situate pe strada Bacinschi, lângă Billa, în zona Gării, şi sunt închiriate. Un al patrulea apartament este cel în care locuieşte, iar terenurile (în total aproape un hectar) sunt în zone în care se construieşte. Spaţiul comercial are 33 de metri pătraţi şi este închiriat. În afară de case şi terenuri, Luiza Bulgaru mai deţine un autoturism Opel şi are şi împrumuturi de 70.000 de euro. Salariul de la ITM este de 25.000 de lei anual, adică doar 2.000 lei pe lună. Bulgaru mai obţine venituri din cursuri la care este lector şi din chiriile apartamentelor.

 

Luiza Bulgaru a strâns în 10 ani cât alţii nu au într-o viaţă. Banii nu i-au adus însă fericirea. Bulgaru are 43 de ani, nu e măritată şi îşi caută dragostea pe site-urile de profil. E cu siguranţă o partidă bună. În acest bloc de lângă Billa deţine trei apartamente.

 

Trei apartamente la Billa

Luiza Bulgaru a explicat reţeta succesului. Cum altfel, o moştenire de familie. „Primii bani pe care i-am avut au fost din vânzarea unei case moştenite de mama mea de la părinţii ei, la Roman. Casa era foarte mare, cu mult teren, în apropierea pieţei. Mama era singurul moştenitor şi tranzacţia a fost profitabilă”, a declarat funcţionara ITM.

După prima tranzacţie, din 2002, au urmat, în acelaşi an, alte trei. A cumpărat, în Iaşi, în blocul de lângă Billa, trei apartamente. Toate îi apar şi acum în declaraţia de avere, fiind închiriate. „Nu am avut doar banii obţinuţi pe proprietatea de la Roman. Mama mea a lucrat foarte mulţi ani în Italia şi am dovezi că aşa este, am acte de când mă duceam la ea în vizită. Şi am şi toate chitanţele prin care îmi trimitea lunar bani să-i investesc. Îmi punea câte 600 – 800 de euro lunar şi banii aceia sunt acum în imobilele pe care le deţin”, a mai spus Luiza Bulgaru.

 

 

Colegii nu ştiau

Situaţia materială a Luizei Bulgaru nu este foarte cunoscută de colegii de la ITM. Însă, Andrei George Albulescu, directorul instituţiei, spune că nu este problema conducerii instituţiei de unde îşi obţine veniturile un angajat dacă acestea sunt legale. „Este treaba fiecăruia cum îşi face banii. Poate îi obţine dintr-o moştenire, poate îi obţine de la un soţ bogat, poate câştigă la loto. Nu prea interesează pe nimeni dacă totul este legal”, a spus Andrei Georghe Albulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here