Nigeria are un nou președinte

Muhammadu Buhari

Muhammadu Buhari

Liderul opoziţiei nigeriene, Muhammadu Buhari, a câştigat alegerile prezidenţiale care au avut loc sâmbătă şi duminică în Nigeria, a anunţat marţi Comisia Electorală, relatează BBC News Online.


Candidatul Congresului Progresist, Muhammadu Buhari (72 de ani), a obţinut 53,42 la sută din voturi, în timp ce preşedintele în exerciţiu, Goodluck Jonathan (57 de ani), a cumulat 45,67 la sută.

Astfel, Muhammadu Buhari, un fost guvernator, ministru al Petrolului şi Resurselor Naturale şi şef al Consiliului Militar Suprem, a devenit al şaselea preşedinte al Republicii Federale Nigeria.

 

Preşedintele în exerciţiu şi-a recunoscut înfrângerea şi l-a felicitat, în cadrul unei discuţii telefonice, pe Buhari pentru victoria obţinută.

După anunţarea rezultatelor, mii de persoane au ieşit pe străzi la Kano, în nordul ţării, pentru a celebra victoria lui Buhari.

 

Muhammadu Buhari s-a axat în campania electorală pe combaterea corupţiei endemice din ţară şi lupta împotriva Boko Haram, o grupare activă în Nigeria, Camerun, Niger şi Ciad care a jurat credinţă organizaţiei extremiste sunnite Stat Islamic.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here