În ultima perioadă au fost realizate studii care atestă că îngrijirea dentară precară este asociată cu bolile de inimă şi cu alte probleme de sănătate.
În ciuda faptului că vă spălaţi în mod regulat pe dinţi, există şanse destul de mari să faceţi una din următoarele şase greşeli.
1. Nu vă spălaţi la momentul potrivit
Periuţa de dinţi ar trebui să fie ultimul lucru pe care dintii îl ating seara, spune Dr. Edmond R. Hewlett, profesor la Şcoala de Stomatologie de la UCLA. Gustările înainte de somn cresc semnificativ riscul apariţiei cariilor. Metoda de spălare a dinţilor de dimineaţă este la fel de importantă. Spălaţi-vă pe dinţi de două ori pe zi, timp de cel puţin 2 minute şi asiguraţi-vă că petreceţi 30 de secunde pe fiecare cadran (dinţii din partea stângă sus, dintii din partea dreaptă sus etc).
2. Folosiţi peria greşită
Hewlett recomanda alegerea unei periuţe de dinţi cu perii moi.
3. Nu vă clătiţi gura
Înghiţirea sau scuiparea pastei de dinţi nu elimina în totalitate bacteriile. Folosiţi o apă de gură fără alcool cu peroxid de hidrogen, sugerează Pia Lieb, dentist.
4. Aveţi o tehnică greşită
Câteva periaje superficiale nu vor împiedica apariţia cariilor. Mişcaţi încheietura circular pentru a îndepărta bacteriile. Când ajungeţi în spatele dinţilor din fata ar trebui să întoarceţi periuţa vertical pentru a curăţa dintele în întregime.
5. Nu vă schimbaţi periuţa de dinţi
American Dental Association recomanda schimbarea periuţei de dinţi o dată la 3-4 luni. Perii uzaţi nu pot îndepărta eficient bacteriile. Dacă aţi fost bolanv, schimbaţi periuţa imediat. Bacteriile prezente în timpul unei răceli se pot agăţa de periuţa şi vă pot reinfecta.
6. Ignoraţi restul gurii
Limba atrage numeroase bacterii. Resturile de la mâncare pot rămâne cu uşurinţă blocate pe suprafaţa acesteia. Nu uitaţi că în timpul periajului să vă curăţaţi şi limba.
Sursa: hotnews