CASA LA ȚARĂ, vedetă imobiliară: sindromul „iarba verde de acasă”. Zeci de case scoase la vânzare, la preț de garsonieră

Cu apă, gaz și chiar canalizare, poți găsi o casă la 20-30 km de Iași cu numai 25.000 de euro. Avantajul e grădina, având până la 2.500 mp, cu viță-de-vie și pomi fructiferi. O casă la țară a devenit o alternativă interesantă, foarte ieftină, putând fi folosită pentru început în weekend și în vacanțe, ulterior devenind locuință permanentă.

 

În condiţiile în care viaţa în oraş este din ce în ce mai scumpă, tot mai mulţi ieşeni abia reuşesc să ducă un trai decent după ce îşi achită toate dările către stat. Şi, cum iarna lungă creşte foarte mult consturile la întreţinere, tot mai mulţi ieşeni preferă să se mute la ţară, în satele situate la 10-20 de kilometri de oraş, unde casele sunt la preţuri mult mai mici.

Acest „exod“ de la oraş la sate are mai multe avantaje. Pe lângă aerul curat şi posibilitatea de a amenaja o grădină, un mare avantaj este preţul mult mai mic de achiziţie a locuinţei, dar şi costurile de întreţinere scăzute. În plus, ai posibilitatea de a-ţi asigura o bună parte din hrană.

 

Cu banii luaţi pe o garsonieră, situată într-o zonă nu foarte bună în Iaşi, poţi să-ţi iei o casă cu două-trei camere în apropierea oraşului, care să aibă şi ceva teren sau chiar o grădină cu pomi fructiferi pe rod.

 

Casă la Mădârjeșți, prețul cerut: 20.000 de euro

Departamentul „case la ţară“

În condiţiile în care cererea pentru astfel de case bătrâneşti a crescut în ultima perioadă, agenţiile imobiliare mai mari din Iaşi au chiar departament care se ocupă cu astfel de tranzacţii.

„Clienţii pentru astfel de case sunt, în general, familii de persoane cu vârsta de peste 40 de ani care fie s-au săturat de stresul de la bloc, de gălăgia vecinilor, de asociaţia de locatari, fie nu-şi mai permit costurile pe care le presupune statul la bloc. În general, toţi spun că îşi doresc o casă la ţară, aproape de oraş, din chiripici, care păstrează spiritul casei bunicilor, dar care are tot confortul zilelor noastre, adică apă curentă, canalizare şi gaz“, a declarat Gabriel Năstase, consilier imobiliar la Fidelia Casa, departamentul „Case la ţară“.

 

Între 12.000 şi 26.000 de euro

„Preţurile acestor case la ţară, situate la 10-20 de kilometri de Iaşi, sunt între 12.000 şi 26.000 de euro. Preţurile variază în funcţie de numărul de camere, de poziţionarea faţă de un drum asfaltat, de utilităţi, dacă acea casă are sau nu teren, de numărul de metri pătraţi, dacă are sau nu grădină cu pomi fructiferi sau cu viţă-de-vie…“, a mai precizat Bogdan Năstase.

 

 

Altă variantă tot la 20.000 de euro, cu baie în interior

Case şi la 12.000 de euro

Potrivit principalelor site-uri ale agenţiilor imobiliare din Iaşi, dar şi celui mare site de anunţuri din România, o casă bătrânească situată într-unul dintre satele aflate în apropierea Iaşului poate fi achiziţionată şi cu 12.000 de euro. Acest preţ îl are o casă cu două camere, cu o suprafaţă de 110 metri pătraţi, nemobilată, şi cu 275 de metri pătraţi de teren. Situată în centrul satului Ciurbeşti, casa are apă curentă, gaz metan şi este situată foarte aproape de staţia de maxi-taxi, până în Iaşi fiind o distanţă de opt kilometri.

La acelaşi preţ puteţi opta pentru o casă situată în satul Hlincea. Casa are patru camere, o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, cu 500 de metri pătraţi de teren îngrădit, cu anexe în curte. Casa are curent electric, gaz metan şi fântână pentru apă. Accesul se face pe un drum pietruit, aflându-se la doar trei kilometri de actualul Bazar.

Tot la 12.000 de euro puteţi opta pentru o casă ce se află în satul Movileni, la 20 de kilometri de Iaşi, cu şosea asfaltată. Casa are trei camere, o suprafaţă utilă de 50 de metri pătraţi, curent electric, fântână, conducta de apă fiind în dreptul proprietăţii. Casa este vândută împreună cu un teren de 2.100 de metri pătraţi, plantat cu vie, pomi fructiferi şi grădină de legume.

 

Casă la Tomești, 23.000 de euro, mobilată modern

Casă, teren şi grădină la 16.000-17.000 de euro

În eventualitatea în care vă doriţi ca, pe lângă casă, să aveţi mai mult teren şi, eventual, o grădină cu viţă-de-vie sau pomi fructiferi pe rod, trebuie să mai plătiţi 4.000-5000 de euro.

Astfel puteţi cumpăra o casă bătrânească situată în zona Rediu, având o suprafaţă de 75 de metri pătraţi, formată din trei camere, bucătărie, cerdac şi anexe gospodăreşti. Casa dispune de toate utilităţile şi are un teren cu o suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi, cu pomi fructiferi.

Sau puteţi opta, la acelaşi preţ, pentru o casă bătrânească, ce are o suprafaţă de 85 de metri pătraţi, formată din trei camere, bucătărie, complet utilată, situată puţin mai departe de oraş, la 23 de kilometri de Iaşi, în Dumeşti, plus un teren de 2.000 de metri pătraţi.

Pentru 16.000 de euro, puteţi opta pentru o casă cu patru camere, cu o suprafaţă de 90 de metri pătraţi, situată în Moreni, la 24 de kilometri de Iaşi, cu o curte de 2.300 de metri pătraţi. Casa are interiorul renovat, fiind racordată la apă şi canalizare.

 

Tot confortul – la 20.000 de euro!

În cazul în care doriţi să aveţi aceleaşi condiţii ca la bloc, în schimbul sumei de 20.000 de euro puteţi opta pentru o casă cu trei camere, situată în comuna Voineşti, la 18 kilometri de Iaşi. Casa, ce are o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, are grup sanitar propriu, apă curentă, canalizare, gaz şi un teren de 200 de metri pătraţi. Accesul se face pe drum asfaltat.

 

Casă la Movileni, de 17.000 de euro, preț negociabil. N-arată grozav, dar terenul din jur are peste 2.000 mp

Casă de week-end, până în 26.000 de euro

Dacă vreţi să aveţi o casă în care să vă retrageţi în week-end, departe de aglomeraţia urbană, puteţi cumpăra o locuinţă în Poieni, comuna Schitu Duca, la preţul de 18.500 de euro. Casa este situată la 18 kilometri de Podu Roş, având o suprafaţă de 65 de metri pătraţi, pe un teren de 2.650 de metri pătraţi, cu vie pe rod şi pomi fructiferi. Casa este poziţionată în centrul satului, la circa 100 de metri de şoseaua asfaltată şi de mijloacele de transport în comun.

 

Citește și MOȘIA LUI DOROBĂȚ: DNA întoarce Spitalul
de Boli Infecțioase pe dos, după dezvăluirile 7EST

 

Dacă sunteţi mai pretenţioşi, puteţi alege o casă de patru-cinci camere, ridicată în 2012, situată în satul Cârlig, la patru kilometri de Copou. Spaţiul util este de 100 de metri pătraţi, cu patru camere, două băi, bucătărie, living, hol şi două balcoane. Utilităţile se află la limita proprietăţii, iar terenul este de 600 de metri pătraţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here