Liviu Bulgaru, în fața judecătorilor. Fostul șef al APDRP Iași este acuzat de fraude de fonduri europene

Judecătorii Tribunalului Iaşi au verificat legalitatea rechizitoriului întocmit în cazul fostului şef al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) Iaşi, consilierul judeţean Liviu Bulgaru. Procurorii l-au trimis în judecată pe membrul PNL (fost PDL), precum şi pe mai mulţi angajaţi ai instituţiei, într-un dosar de fraude de fonduri europene. Magistraţii au stabilit că procesul din acest caz poate începe, arată „Ziarul de Iași”.

 

Potrivit rechizitoriului, afacerea în care ar fi fost implicat Liviu Bulgaru a avut loc în anul 2008, atunci când Primăria Mironeasa a depus la ADRP o cerere de finanţare pentru implementarea unui proiect de modernizare a unui drum comunal. „Conform cererii de finanţare, valoarea totală a proiectului a fost estimată la 10.596.474 lei, din care valoarea cheltuielilor eligibile a fost de 8.904.600 lei, iar suma cheltuielilor neeligibile a fost de 1.691.874 lei. Potrivit cererii de finanţare, proiectul avea ca obiective modernizarea drumului comunal DC 49, format din 4 tronsoane, cu o lungime totală de 9,88 km, precum şi achiziţionarea următoarelor utilaje: 1 autogreder complet echipat, 1 tractor transport, 1 remorcă basculabilă şi 1 cisternă apă cu pompă“, au precizat procurorii.

 

Citește și S-a spart buboiul de la APDRP. Bulgaru şi Movilă târâţi într-un imens scandal. Acuzații grave de falsificare a punctajelor pe proiecte europene

 

Aceştia au mai arătat că sumele de bani cerute de reprezentanţii Primăriei Mironeasa ar fi fost decontate, deşi lucrările nu au fost realizate.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here