VIDEO. Cum sunt gazaţi puii de 35 de zile înainte de a ajunge în restaurantele KFC!

Televiziunea BBC1 a prezentat un documentar realizat la una din fermele care asigură o parte din puii necesari pentru consum în restaurantele fast-food KFC din Marea Britanie.

În ferma care a permis echipei BBC să filmeze, aproximativ 34.000 de pui trăiesc într-un spaţiu închis, unde lumina naturală intra prin doar câteva ferestre.

Aceste condiţii sunt privite în mod diferit. Activiştii pentru drepturile animalelor le consideră crude, “păsările fiind condamnate să supravieţuiască în barăci cu puţine ferestre, care duhnesc a amoniac”.

Îngrijitorii le văd că fiind foarte bune, „doar cu apă şi mâncare” – fiind în opinia celor intervievaţi, o compensaţie pentru viaţă scurtă de care au parte păsările.

Fiecare pui este tăiat în noua bucăţi, care, după sortare sunt transportate într-un depozit de unde urmează să fie redistribuiţi în plan naţional.

Reprezentanţii KFC au afirmat că toţi furnizorii de carne cu care colaborează îndeplinesc standardele cerute atât de Uniunea Europeană, cât şi cele impuse de Marea Britanie.

Un purtător de cuvânt al BBC a declarat pentru Daily Mail că documentarul produs de postul de televiziune pe care îl reprezintă încearcă să prezinte o imagine imparţială asupra KFC, fiind pentru prima dată când compania americană de fast-food permite filmarea în locaţii ce au legătură cu procesul de producţie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here