Autorii filmului propagandistic „Crimeea. Calea spre Patrie” – declarați „persona non grata” în Basarabia

Foto: colaj deschide.md
Autoritățile de la Chișinău au interzis accesul în Republica Moldova a directorului general al postului „Russia Today”, Dmitri Kiselev, precum și prezentatorului rus de televiziune Andrei Kondașov, care urmau să prezinte azi documentarul propagandistic „Crimeea. Calea spre Patrie” («Крым. Путь на Родину»), au comunicat pentru Deschide.md surse avizate.

 

Refuzul de a permite accesul celor doi pe teritoriu Republicii Moldova intervine după ce mai mulți lideri de opinie, dar și organizații ale combatanților din războiul de pe Nistru și-au exprimat indignarea și chiar intenția de organiza proteste în legătură cu difuzarea acestui film la Chișinău

 

Totodată, agenția „Novosti Moldova”, organizatoare a acestei distribuții, susține pe site-ul său că evenimentul a fost contramandat pe motivul „unor dificultăţi de ordin tehnic”.

Ieri, „Novosti-Moldova”, filială locală a agenției de știri de la Moscova RIA „Novosti”, anunța cu mult fast prezentarea acestei producții TV, dedicată aniversării unui an de la anexarea Crimeii de către Rusia.

 

 

 

(Sursa: Deschide.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here