Facebook face curățenie. Ce postări nu mai acceptă rețeaua de socializare și de ce

Facebook face curățenie. Ce postări nu mai acceptă rețeaua de socializare și de ce

Facebook va clarifica astăzi ”standardele comunității”, regulamentul de ordine interioară care delimitează clar postările permise de cele interzise.

Rețeaua de socializare are o politică neclară în privința conținutului cu tentă violentă sau jignitoare, încercând să limiteze volumul, dar fără să suprime libertatea de exprimare, iar uneori deciziile luate de Facebook de a bloca unele postări par opace și inconstante.

De exemplu, în decembrie 2014, Facebook a blocat o pagină din Rusia care promova protestele antiguvernamentale, însă a lăsat funcțională o ”clonă” a aceleiași pagini.

”Încercăm să găsim un echilibru bazat pe felul în care funcționează comunitatea”, a spus Monika Bickert, șeful departamentului de politică globală al Facebook, citată de New York Times. ”Peisajul e complicat”, a adăugat ea.

Facebook va publica un set noi de reguli și de explicații mai clare, menite să elimine misterul din spatele hotărârilor de a nu permite anumite postări sau de a le șterge imediat.

Facebook face curățenie și printre simpatizanții terorismului

Organizații teroriste, precum Statul Islamic, au fost de mult timp interzise pe Facebook, însă noul regulament va scoate în afara rețelei de socializare și postările care susțin sau laudă acțiunile grupărilor ”violente, criminale sau xenofobe”.

Amenințările, de natură fizică sau financiară, sunt de asemenea interzise, la fel ca jignirile sau îndemnurile la sinucidere.

Facebook are de gând să elimine definitiv și nuditatea, având deja o politică extrem de strictă în ceea ce privește pornografia. ”Vom elimina fotografiile în care oamenii își arată organele genitale sau fesele”, se menționează în noile reguli, care permit arătarea sânilor în fotografii doar în cazurile în care este vorba de alăptare. De asemenea, poze cu tablouri, sculpturi sau alte obiecte de artă care arată nuduri sunt, de asemenea, permise.

Chiar și așa, Facebook a anunțat că nu are în plan scanarea automată a conținutului pentru a înlătura postările cu caracter ofensiv. La fel ca până acum, rețeaua de socializare se va baza pe indicațiile utilizatorilor, care raportează încălcările regulamentului.

Cum se blochează conținutul pe Facebook

Monika Bickert susține că Facebook are echipe numeroase care lucrează la orice oră pentru a examina reclamațiile primite de la utilizatori, precizând că niciuna dintre ele nu este soluționată fără avizul unui angajat al rețelei de socializare.

Procesul de evaluare este, însă, unul de durată, iar de multe ori se întâmplă ca o postare jignitoare să devină foarte populară fără care Facebook să o blocheze.

Mai mult, rețeaua de socializare creată de Mark Zuckerberg a anunțat că utilizatorii pot face apel la deciziile luate de Facebook.

”Dacă contul unei persoane este suspendat, acesta poate contesta hotărârea, iar decizia va fi analizată din nou, ținând cont de noile informații”, a adăugat doamna Bickert.

Facebook a anunțat, într-un raport, că în a doua parte a anului 2014, a blocat 9,707 de postări care încălcau legile unor țări. Guvernul Indian a solicitat interzicerea a 5.832 de postări, în timp ce Turcia a ocupat locul doi în top, cu 3.624.

 

 

 

 

 

 

Sursa: realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here