Dan Șova, afectat de cererea de arestare făcută de DNA pe numele său

Dan Șova a declarat, duminică seara, că este foarte afectat de cererea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie privind arestarea sa.

 

Potrivit senatorului, faptele care îl vizează în acest dosar nu au legătură cu activitatea sa politică, ci cu activitatea de avocat.

 

„Nu sunt acuzat de fapte de corupţie, ci de complicitate morală la abuz în serviciu. Am aflat de propunerea de reţinere şi arestare de la televizor”, a precizat Dan Șova la Antena 3.

 

El a mai spus că nu se poate apăra pentru că legea nu îi dă posibilitatea să comenteze public acuzaţiile Parchetului.

 

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, vineri, arestarea senatorului Dan Șova, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

 

Procurorii spun că, în perioada 2007-2009, Dan Șova a semnat mai multe contracte şi acte adiţionale încheiate între Complexele Energetice Rovinari şi Turceni, pe de o parte, şi SCA „Șova şi Asociaţii”, pe de altă parte, se arată într-un comunicat al Direcţiei.

 

Totodată, se mai arată în comunicat, Dan Șova în calitate de „avocat coordonator”, menţiune trecută expres în toate aceste contracte, a participat la mai multe discuţii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER şi CET şi la alte instituţii contribuind efectiv la încheierea acestor contracte şi acte adiţionale.

 

De asemenea, el a efectuat şi activitate de consultanţă juridică în temeiul acestor contracte şi acte adiţionale.

 

În cursul lunii februarie 2015, au fost efectuate percheziţii şi audieri în acest caz.

 

 

 

DNA mai precizează că în 20 februarie 2015 au fost depuse la dosarul cauzei 11 procese verbale, întocmite în perioada 2005-2009, ale Adunării Generale a Asociaţilor Societăţii Civile de Avocaţi „Șova şi Asociaţii”, neștampilate însă semnate indescifrabil de Dan Șova şi de alte 2 persoane.

 

„În legătură cu aceste documente există suspiciunea rezonabilă că sunt false, în sensul că sunt antedatate, prezintă o stare de fapt inexistenta la datele respective, iar conţinutul lor este conceput astfel încât să corespundă interesului actual al suspectului Șova Dan-Coman, pe fondul scandalului mediatic apărut în presă cu privire la contractele de asistenta juridică semnate cu complexele energetice Rovinari şi Turceni”, se mai arată în comunicat.

 

Concret, în urma administrării materialului probator, a rezultat că, în perioada decembrie 2005 – ianuarie 2009, s-au adoptat aproximativ 20-30 hotărâri care au avut alte puncte pe ordinea de zi decât cele consemnate în toate cele 11 procese-verbale.

 

Sova, acuzat că a distrus probe incriminatorii

Caracterul fals al celor 11 înscrisuri releva întreprinderea de acţiuni de o gravitate deosebită din partea suspectului Sova Dan-Coman, activitate infracţională orientată în mod vădit în scopul obstrucţionării anchetei fapt ce periclitează grav obiectivele de interes public ale urmăririi penale şi implicit ale înfăptuirii justiţiei penale în general, afirma procurorii.

 

Potrivit DNA, plăsmuirea conţinuturilor celor 11 procese-verbale de către Șova constituie o activitate infracţională prin care s-a încercat inducerea şi acreditarea ideii că acesta nu s-a implicat în încheierea celor trei contracte prezentate.

 

De asemenea, a rezultat faptul că, în cursul anului 2010, din dispoziţia lui Dan Șova s-au distrus toate hardurile calculatoarelor societăţii de avocaţi cu scopul de a compromite toate documentele şi corespondenţa purtată pe mail între societatea de avocaţi şi conducerile celor două complexe energetice.

 

(Sursa: ziare.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here