Omul de afaceri Georgica Cornu, unul dintre "Regii Asfaltulului", a fost reţinut pentru 24 de ore

Omul de afaceri Georgică Cornu, unul dintre milionarii care s-au bucurat de titlul de „Regele Asfaltului”, a fost reţinut marţi seară pentru 24 de ore.

El este cercetat într-un dosar privind operaţiuni comerciale fictive. Firmele sale din Cornu sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Iar prejudiciul în acest caz depăşeşte 9 milioane de euro. În acelaşi dosar, alte 14 persoane au primit ordonanţe de reţinere.

Toţi vor ajunge miercuri în fata magistraţilor de la Tribunalul Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă. Marţi, în urma percheziţiilor făcute în Bucureşti şi alte 10 judeţe, la sediul IPJ Mehedinţi au ajuns la audieri 49 de persoane.

Omul de afaceri Georgica Cornu – care a derulat prin intermediul firmelor sale afaceri de milioane de euro cu statul – mai este cercetat într-un alt dosar de evaziune fiscală al cărui prejudiciu se ridică la 60 de milioane de lei.

În urmă cu 5 ani, Cornu figura pe locul doi în topul marilor constructori din România, cu o cifră de afaceri de 180 de milioane de euro. Averea lui estimată de Forbes e de aproape 120 de milioane de euro.

 

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here