O nouă metodă de înşelăciune începe să facă victime printre români. Ce spun unii preoţi care cer bani de la biserici

O nouă metodă de înşelăciune începe să facă victime printre români: diverşi indivizi se dau drept preoţi şi bat la uşile bisericilor, unde cer ajutor pentru rude bolnave care în realitate nici nu există.

Ultimul caz a fost descoperit în Vrancea. Un angajat al Direcţiei de Asistenţă Socială este acuzat că, sub pretextul că ar fi preot şi are mama ori fiica suferindă, a păcălit cu sute de euro mai mulţi clerici.

Bărbatul cercetat de poliţişti lucrează ca inspector la un cămin pentru persoanele cu handicap din Focşani. El este acuzat că a luat legătura cu mai multe biserici din străinătate. S-a recomadat ca fiind preot şi susţinea că are mare nevoie de bani, întrucât fiica ori mama lui ar fi fost grav bolnave.

Individul a fost demascat de clericii unei biserici ortodoxe din Franţa, de a căror bunătate a încercat să profite. Din discuţii, ei şi-au dat seama imediat că individul nu este preot şi au alertat autorităţile. Cel vizat de anchetă neagă însă acuzaţiile.

Anchetă în acest caz este abia la început spun poliţiştii. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul care s-a dat drept preot risca până la 5 ani de închisoare.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here