Iohannis are o întâlnire decisivă pentru economia României. Cine sunt cei 20 de oameni de afaceri care vin la Cotroceni

Preşedintele are miercuri o întâlnire esenţială pentru viitorul economic al ţării.

Întâlnire de milioane la palatul Cotroceni: 20 de oameni de afaceri, reprezentând peste 1.000 de companii germane, vor fi primiţi miercuri de preşedintele Klaus Iohannis. Este vorba despre o întâlnire cu o delegaţie a Comitetului de Est al Economiei Germane, o organizaţie înfiinţată acum mai bine de jumătate de secol şi care reprezintă interesele firmelor germane în această parte a Europei.

Sunt manageri cu o putere financiară mare şi nu e de mirare că şi atunci când Iohannis a devenit primar la Sibiu, una din primele sale întâlniri a fost tot cu investitorii germani, ceea ce a dus la o perioadă de prosperitate a oraşului din Transilvania. La nivel naţional, Germania e al treilea investitor străin pe piaţa românească. Primele 10 companii nemţeşti care au afaceri în România au împreună peste 50.000 de angajaţi. E vorba de investiţii în reţele comerciale mari, în telecomunicaţii, în industria auto, în bănci şi asigurări.

Întâlnirea de miercuri poate deschide o discuţie mai largă despre investiţiile germane şi străine în România, capitol la care încă nu stăm foarte bine. “Avem o problemă cu predictibilitatea”, spunea chiar preşedintele. În ultimii 10 ani, Codul Fiscal a fost modificat de 100 de ori iar regimul juridic al investiţiilor străine, de 15 ori.

 

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here