Afacere la cheie. IRO i-a salvat viața consilierului local Cătălin Cristian

Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași a externalizat cazarea, având cerere excesivă pentru radioterapie. Spitalul dă 90 de lei pe cameră, o noapte de cazare, într-un hotel ce este amenajat în fosta Creșă 5 din Tătărași. Sunt 90 de locuri și gradul de ocupare va fi de 100%. Cel care a prins afacerea este consilierul local Cătălin Cristian (PSD, ex-PDL), cel care a fost coleg 20 de ani, coincidență!, cu soțul directoarei IRO, Mirela Grosu. Hotelierii din Iași spun: „Nu ne-a întrebat nimeni, le dăm noi hotelul la prețurile astea”.

 

Afaceri oculte la Institutul Regional de Oncologie. Consilierul local Cătălin Cristian investeşte 370.000 de euro într-un hotel unde vor fi cazaţi pacienţi veniţi la radioterapie, urmând ca timp de opt ani să primească de la unitatea medicală în jur de 300.000 de euro pe an. Din cei circa 2,6 milioane de euro încasaţi în total, calculele arată că politicianul rămâne cu 1-1,2 milioane de euro profit net. Cătălin Cristian a fost coleg de serviciu cu soţul managerului de la IRO, Mirela Grosu. O altă afacere scoasă la mezat de Institut, după acelaşi profil, a ajuns la o firmă înfiinţată acum doi ani şi jumătate, fără activitate în 2012 şi 2013. First Cake SRL a fost aleasă să amenajeze un restaurant, deşi în caietul de sarcini scria că trebuia să dovedească „lucrări similare în valoare cumulată de cel puţin 1.000.000 lei”.

 

O anchetă explozivă care scoate la iveală legăturile dintre politică și lumea afacerilor din bani publici puteți citi în ediția print a săptămânalului 7EST de miercuri, 25 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here