Jurnaliști polonezi în bătaia armelor Rusiei. Apel către Europa de pe linia frontului din Donbas, Ucraina

Un grup de jurnaliștii polonezi se află pe linia frontului, în bătaia armelor rusești, la periferia Donețkului. Aceștia trimit de acolo un apel către colegii jurnaliști vest-europeni, în special francezi și germani, cerându-le să înceteze a propaganda în favoarea Rusiei și să-și informeze corect publicul, venind și relatând de la fața locului.

 

Apelul celor trei jurnaliști polonezi, Monika Andruszewska, Tomasz Grzywaczewski și Dawid Wildstein, a fost lansat în limbile polonă, germană, franceză și engleză, cu rugămintea să fie răspândit cât mai mult.

Donbas – Ucraina, linia frontului

Am dori să invităm aici pe jurnaliștii francezi și germani care informează opinia publică din țările lor despre încălcarea de către ucraineni a acordurilor de la Minsk.La începutul șederii noastre aici am numărat câte explozii veneau dinspre partea rusă. După câteva minute, am ajuns la cincisprezece și ne-am plictisit. Pământul se cutremură din când în când. La Comandamentul Armatei Ucrainene, cel mai bun moment pentru odihnă este după ora unu noaptea. Înainte de această oră, somnul este mereu întrerupt de explozii de mortiere, tiruri de kalașnikov și strigătele luptătorilor auzite din instalații radio de unde scurte CB. Când scriem aceste rânduri, sute de soldați ucraineni sunt uciși la Debalțevo.„Pacea rusească” și propaganda media vest-europeană. Ce frumoasă alianță.Jurnaliști polonezi – Monika Andruszewska, Tomasz Grzywaczewski, Dawid Wildstein

 

(Sursa: inliniedreapta.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here