„Reușita” propagandei de la Kremlin: Peste 80% dintre ruşi au o părere negativă despre SUA

Mai mult de 80 la sută dintre ruşi au o părere negativă despre Statele Unite, sentimentul antiamerican ajungând astfel la un nivel record în ultimii 25 de ani, potrivit unui sondaj citat de Moscow Times.

 

Studiul, efectuat de Centrul Levada, pe un eşantion de 1.600 de persoane, cu o marjă de eroare de 3,4 procente, menţionează că în 1992 procentajul era invers. De asemenea, peste 70 la sută dintre ruşi au o opinie negativă despre Uniunea Europeană, spune sursa citată.

Părerea ruşilor despre SUA şi Uniunea Europeană s-a degradat treptat începând cu anul 2011, cea mai accentuată deteriorare fiind înregistrată în martie 2014, când Rusia a anexat Crimeea.

 

Presa de la Moscova a semnalat că majoritatea ruşilor au susţinut această anexare şi, în paralel, popularitatea lui Vladimir Putin a atins niveluri record, similare cu cele ale sentimentelor anti-americane.

De asemenea, părerea ruşilor despre Ucraina s-a deteriorat semnificativ, de la o rată de aproximativ 75 la sută a opiniilor pozitive în iulie 2013, la aproape 65 la sută opinii negative în prezent.

 

În schimb, părerea ruşilor despre China s-a îmbunătăţit, înregistrând o creştere de peste 20 de puncte procentuale din noiembrie 2013, în prezent 81 la sută dintre respondenţi având o opinie pozitivă.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here