10 lucruri despre sex pe care trebuie să le afli

Sexul nu este atât de simplu şi până la urma nimeni nu se poate lăuda că le ştie pe toate.

 1: Femeile care fac sex regulat sunt mai sexy

Când o femeie are parte de partide de amor în mod regulat nivelul de estrogen din corpul său se dublează. Datorită acestui lucru părul devine mai strălucitor, iar pielea mai catifelată. Se pare că acest hormon, estrogenul, reprezintă fântână cu apă vie pentru femei. Tocmai de aceea, o femeie ar trebui să se gândească la sex ca la cel mai bun şi revoluţionar tratament de frumuseţe şi, prin urmare, să aibă parte de el cât mai des.

 2: Oamenii şi delfinii sunt singurele mamifere care fac sex de plăcere

Adevărul este că oamenii se pot bucura şi savură o partidă de sex şi nu să se gândească la el ca la un mijloc de procreere. Iar delfinii fac exact acelaşi lucru ca şi oamenii. Astfel că cele două specii nu se aseamănă doar la mărimea creierului ci şi la modul în care privesc şi abordează sexul.

3: Sexul nu doar că reduce stresul însă ţine şi medicul departe

Ştiaţi că atunci când sunteţi super ocupaţi, vei rămâne sănătoşi doar dacă vă ocupaţi şi mai mult? Sună puţin alambicat, dar activitatea la care ne gândeam că trebuie s-o treceţi în agenda este sexul. Practicarea lui reduce tensiunea arterială şi astfel scade şi nivelul stresului. În plus, partidele sexuale regulate cresc nivelul imunoglobulinei A, care va ajuta să scăpaţi de răceală şi de alte infecţii. Sunt suficiente motivele pentru că data viitoare să nu mai spuneţi nu.
 
 4: Întărirea muşchiului pubococcigian (PC)

Muşchiul pubococcigian este un muşchi mare care înconjoară anusul şi cea mai mare parte a pelvisului. Muşchiul PC susţine conţinutul pelvisului, previne urinarea continuă şi (cel mai interesant rol) măreşte plăcerea sexuală atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Multe persoane fac exerciţii abdominale însă când ai făcut ultima oară exerciţii Kegel? Este un exerciţiu similar opririi urinei care tonifică muşchiul PC.

Exerciţiul trebuie făcut astfel: încordează muşchiul PC timp de 10 secunde, apoi relaseaza-l timp de 10 secunde. Repetă de 10 ori. Pentru a avea rezultatele dorite executa 3 seturi pe zi.

5: O partidă de sex obişnuită nu depăşeşte 10 minute

Cu toţii am văzut acele montaje în care un cuplu face sex toată noaptea, în toate camerele şi în toate poziţiile, fără să se oprească nici măcar pentru a mânca ceva sau pentru a merge la baie. În realitate lucrurile nu stau deloc aşa, iar o partidă de sex nu trebuie să se întindă pe parcursul unei nopţi întregi.
 
 Însă nu este nimic în neregulă cu tine dacă îţi doreşti să ai parte de un maraton sexual. Doar că soţul trebuie trebuie să-şi cunoască foarte bine corpul pentru a face faţă cerinţelor tale. Există diferite exerciţii care îl vor ajuta să-ţi satisfacă fanteziile.

6: Somnul după o partidă de sex este normal atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei

Există un motiv serios pentru care bărbaţii se simt obosiţi după o partidă de sex şi nu are nici o legătură cu faptul că nu-le pasă de soţii sau că nu le iubesc. După un amor nebun oxitocina este eliberată de către hipotalamus, iar acest hormon îi calmează şi-i adoarme atât pe bărbaţi cât şi pe femei.

7: Există beneficii pentru femei în cazul sexului în timpul menstruaţiei

Multe femei sunt terorizate numai la gândul de a aface dragoste în acea perioadă delicată a lunii. Experţii spun că dimpotrivă, este chiar indicat s-o facă pentru că atunci când au orgasm, uterul se contractă şi o cantitate mare de sânge este eliberată. În plus, orgasmele sunt excelente pentru contracararea durerilor menstruale.

 
8: Pilulele contraceptive reduc libidoul femeilor

Este adevărat ca pilulele contraceptive înseamnă libertate sexuală pentru femei însă multe studii au scos la iveală faptul că tot pilulele sunt vinovate de scăderea ovulaţiei. Iar acest lucru alături de schimbările hormonale înseamnă o scădere a libidoului la unele dintre femei. Câteodată, o simplă schimbare a acestor pilule înseamnă rezolvarea problemei, însă înainte de a lua orice decizie este recomandat să vorbiţi cu un ginecolog.

9: Şi lipsa somnului scade libidoul

Este posibil să nu mai ai chef de sex dacă în ultima perioadă ai te-ai trezit mult prea deveme dimineaţa şi te-ai culcat la ore târzii în noapte. Poate suferi de insomnie sau aptnee. Indiferent care este cauza care te face să nu mai dormi este şi cauza pentru care libidoul tău se afla la un nivel atât de scăzut. Prea puţin somn duce la oboseală. Oboseala duce la scăderea dorinţei sexuale.
 
 10: Este normal că femeile să aibă fantezii sexuale ascunse

Dacă visezi că faci sex sălbatic cu şeful tău pe masa de conferinţă, în timp ce eşti îmbrăcată într-o secretară obrasnica, afla că nu eşti singură. Diferite studii au scos la iveală că peste 50% dintre femei au fantezii asemănătoare.

Chiar şi femeile puternice au fantezii în care ele sunt cele dominate: fie sunt legate fie sunt obligate să facă sex. Însă, nu uita! Realitatea şi fanteziile sunt două lucruri total diferite.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: sfatulparintilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here