10 lucruri pe care să nu le pui niciodată în cuptorul cu microunde

Probabil că de unul-două lucruri din această listă știai deja, însă mai sunt unele în legătură cu care nu te-a avertizat nimeni. Dacă nu vrei să-ți distrugi cuptorul cu microunde sau să-l murdărești complet, iată ce să eviți.

 

1. Ouă
Nu lasă internetul să te păcălească – nu e așa ușor să faci ouă fierte tare în cuptorul cu microunde. Căldura rapidă dată de cuptor creează o grămadă de vapori în interiorul ouălor care nu are unde să se ducă decât… dacă explodează. Și exact asta se întâmplă.

 

2. Caserole pentru mâncare
Dacă și tu îți cumperi mâncare la pachet, cu siguranță dai de aceste caserole. Ei bine, nu le băga în cuptorul de microunde întrucât materialul din care sunt făcute este un fel de plastic. Nu vrei plastic în mâncarea ta, nu-i așa?

 

3. Fructe
Unele fructe nu suportă atât de bine căldura puternică. Strugurii, de exemplu, explodează. Grijă mare!

 

4. Farfurii cu material metalic
Metalul nu are ce căuta în cuptorul cu microunde. Probabil că știai deja asta. Mare grijă însă și la farfuriile din porțelan care s-ar putea să aibă resturi de metal. Riști să-ți strici cuptorul.

 

5. Ardeii iuți
Devin extrem de periculoși dacă îi bagi la cuptorul cu microunde. În primul rând, iau foc! Apoi, atunci când deschizi cuptorul, substanțele chimice eliberate îți irită ochii și pot să-ți ardă gâtul. Nu e glumă.

 

6. Folie de aluminiu
Orice metal, inclusiv folia de aluminiu, îți poate distruge cuptorul cu microunde. Poate chiar să se declanșeze un foc.

 

7. Cănile termos
Cele mai multe căni termos nu sunt sigure pentru cuptorul cu microunde. Dacă sunt făcute din oțel inoxidabil, acesta va bloca căldura (care nu va mai ajunge la cafea sau ceai) și îți va distruge cuptorul.

 

8. Sos de roșii, fără capac
Nu-ți va distruge cuptorul, însă îi va murdări fiecare colțisor.

 

9. Recipientele cu iaurt
Paharele sau găletușele în care se comercializează iaurtul, margarina sau smântâna, sunt de unică folosință. Nu rezistă la temperaturi mari. Dacă le pui la microunde, se topesc și eliberează substanțe chimice toxice în alimente.

 

10. Cuptorul gol
Nici dacă nu pui nimic în cuptorul cu microunde și îl lași să meargă în gol nu este bine. Pentru că nu este niciun aliment care să absoarbă microundele, acestea pot distruge cuptorul.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here