Iată alimentele care înlocuiesc medicamentele

Unele alimente pot înlocui medicamentele uzuale. Iată care sunt:   

1.Somonul

Somonul conţine un nivel ridicat de omega 3, care ajută la prevenirea bolilor de inimă. Cercetările arată că prin consumul de somon o dată pe săptămână se reduce riscul atacurilor de cord şi scade tensiune arterială, se reduc problemele cauzate de artrită, previne astmul şi cancerul de stomac şi san.

2.Morcovii

Morcovii sunt alimente care conţin beta-caroten, care ajuta în tratamentele împotriva cancerului, susţin sistemul imunitar şi protejează arterele. Un morcov pe zi poate reduce riscul de cancer pulmonar şi se consideră că ajută la prevenirea bolilor de ochi, precum cataractă.

3.Ceapă

Cercetările au arătat că ceapă ar preveni multe forme de cancer la animale. La oameni, se ştie că ceapă previne cancerul de stomac pentru că are un conţinut mare de antioxidanţi. O jumătate de ceapă pe zi poate reduce colesterolul şi cheagurile de sânge.

4.Portocalele

Cu siguranţă se ştie că portocalele continmulta vitamina C care ajută la răceli şi gripe, dar în acelaşi timp ele pot ajuta la prevenirea cancerului pulmonar, de stomac, de pancreas şi de sân. O portocală sau două pe zi sunt indicate pentru orice tratament.

5.Broccoli

Puţină lume ştie că broccoli conţine 97% vitamina C, care este foarte eficace în tratarea problemelor de inimă. Antioxidanţii normalizează fluxul sanguin şi reduc tensiunea. Fibrele reduc colesterolul şi echilibrează nivelul de zahăr din sânge, ceea ce ajută mult celor care suferă de diabet. Se crede şi că broccoli este benefic în prevenirea cancerului gastric, pulmonar şi de san deoarece are efect asupra sistemului hormonal.

6.Merele

Un măr pe zi tine doctorul departe, spune o expresie folosită în folclor. Fructele sunt foarte accesibile, practice şi sunt uşor digerate. Merele conţin vitaminele C şi A şi sunt sunt foarte eficiente în scăderea nivelului de colesterol din sânge şi reduc riscul îmbolnăvirii de cancer.

7.Usturoiul

Usturoiul ajuta la reducerea grăsimilor din ficat, ale cărui funcţii principale este de dezintoxicare şi producere de substanţe biochimice necesare digestiei – aspecte majore în prevenirea balonării. Cercetãrile au demonstrat cã utilizarea regulatã a usturoiului în alimentaþie constituie una din cele mai eficiente metode de profilaxie şi tratament a arterosclerozei. Usturoiul este un vermifid, fortifiant, laxativ, diuretic, antiseptic, bactericid, rezolutiv, expectorant, febrifug, tonic muscular, hipotensor (scăderea tensiunii arteriale), antireumatismal, antiasmatic, detoxifiant, sudorific, are efect antihelmintic şi anticarcinogenetic, fiind şi afrodisiac.

8.Ardeiul iute

Pe lângă faptul că e folosit ca şi condiment pentru mâncare, ardeiul iute reduce riscul creşterii tensiunii arteriale, a atacurilor cerebrale şi bolilor de inimă. Capsaicina, un ingredient activ al ardeiului iute ajuta la creşterea metabolismului şi împotriva atacurilor de foame, în special împotriva poftei pentru dulciuri.

 

 

 

Sursa: lyla

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here