Haiducia lui Buiceag are verdictul ANI: începe urmărirea penală

Andrei Buiceag, numit politic în funcție, devenise jupânul cursurilor de formare profesională. A participat la 170 de comisii și a făcut avere. Oficial: fostul șef al AJPIS s-a numit singur în comisii. El și soția câștigau 120.000 de lei anual.

 

Organele de control ale statului confirmă dezvăluirile 7EST. Şeful de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) a fost declarat incompatibil. Andrei Buiceag s-a numit pe sine în comisiile de examinare a absolvenţilor cursurilor de formare.

 

 Andrei Buiceag nu știe pe unde va scoate cămașa

ANI a sesizat Parchetul

Şeful AJPIS, Andrei Buiceag, a fost declarat incompatibil după ce s-a numit în comisiile de examinare ale absolvenţilor cursurilor de formare. Informaţia a fost prezentată în premieră de 7EST, în urmă cu aproape doi ani, când s-a semnalat public faptul că Andrei Buiceag este în conflict de interese în mai multe acţiuni întreprinse ca şef al AJPIS.

Potrivit comunicatului ANI, Buiceag „a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în calitate de Președinte al Comisiei de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților a Județului Iași, a semnat, în perioada 2011 – 2012, un număr de zece decizii ale Comisiei prin care s-a numit pe sine sau pe soția sa în calitate de membru în cadrul comisiilor de examinare pentru organizarea și desfășurarea examenelor de absolvire a unor programe de formare profesională”. Mai mult, ANI a sesizat şi Parchetul pentru a începe urmărirea penală.

 

 

Cerc închis

În perioada incriminată de ANI, Andrei Buiceag era căsătorit cu Simona Buiceag dar a divorţat ulterior, în acest moment fiind la a doua căsătorie. Simona Buiceag era angajată la Asociaţia „Trup şi Suflet” Iaşi, S.C. Eurofin S.R.L. Iaşi şi  S.C. Infoeducaţia S.R.L. Iaşi, toate trei organizaţii oferind cursuri de formare profesională.

Cei trei angajatori ai soţiei aveau, de altfel, nevoie de avizul lui Andrei Buiceag pentru a funcţiona. Pentru a câştiga un ban în plus, Buiceag s-a autonumit ca membru al comisiilor de examinare pentru cursanţii care au absolvit cursuri de formare profesională.

Mai mult, 7EST a descoperit că Andrei Buiceag a participat în 2012 la 170 de comisii de examinare organizate de furnizori de formare profesională, timp în care ar fi trebuit să fie la birou. Inspectorii ANI au confirmat conflictul de interese doar în 10 cazuri, dar ancheta penală ar putea confirma integral dezvăluirile din 7EST.

 

Citește și Buiceag s-a multiplicat în 170 de comisii pe bani europeni. Instalat de PDL, în 2010, Andrei Buiceag stă lipit de scaunul de director, chiar şi fără atribuţii

 

Uimitor ce bani a făcut!

În cei câțiva ani de funcție la stat, Andrei Buiceag câștiga anual 42.500 de lei din salariu și aproape 80.000 de lei din comisiile în care se numea singur. Și-a luat apartament, un BMW și a strâns într-un cont 243.850 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here