Premierul irakian: liderul Statului Islamic a fost grav rănit într-un raid aerian

Liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost rănit în urma unui raid aerian al forţelor irakiene, în oraşul Al Qa’im, aflat în apropiere de graniţa cu Siria.

 

Informaţia a apărut marţi, în publicaţia regională Al-Hayat, care îl citează pe premierul irakian Haidar al-Abadi, transmite Business Times.

 

Prim-ministrul a declarat că şeful ISIL, care îşi petrece cea mai mare parte a timpului în Siria, a fost mutat din oraşul Al Qa’im într-o altă localitate, după ce a fost rănit în timpul atacului aerian.

 

Haidar Al-Abadi a mai spus că supravieţuirea liderului Statului Islamic ar fi „un miracol”, sugerând că acesta a suferit leziuni grave.

 

Premierul irakian a menţionat că, deşi s-ar putea ca ISIL să nu mai reprezinte o ameninţare pentru Bagdad, Armata nu se va mai putea lupta în curând cu organizaţia teroristă, dacă aceasta continuă să recruteze mii de tineri din regiune.

 

Oficialii irakieni au mai anunţat şi în luna noiembrie a anului trecut ca liderul Statului Islamic a fost rănit în urma unei lovituri aeriene, speculând că ar fi putut fi chiar ucis. Atunci, Armata irakiană s-a delimitat de aceste informaţii, susţinând că încă se fac investigaţii în acest sens, neavând încă o confirmare.

 

Cert este faptul că, tot în noiembre 2014, un apropiat al lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis într-o lovitură aeriană a SUA, lângă oraşul irakian Mosul.

 

Este vorba despre locotenetul şefului ISIL, Abdur Rahman al-Athaee. Oficialii irakieni au susţinut atunci că au ucis alţi doi conducători ai ISIL.

 

(Sursa: ziare.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here