Filmul „Aferim!” al lui Radu Jude, în competiția oficială a Festivalului de la Berlin

Foto: ioncinema.com

Un film românesc e în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin. Coproducţia Aferim, regizată de Radu Jude, a fost selectată alături de alte pelicule din Italia, Marea Britanie sau Statele Unite. Un alt film românesc, „De ce eu”, va participa la secţiunea Panorama a festivalului de film din Germania.

 

„Aferim!”, în regia lui Radu Jude, este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol 19. Un zapciu, însoţit de fiul său, caută un rob fugar.

 

Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, iar din distribuţie fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache şi Alexandru Bindea.

 

„Aferim!” este singurul film românesc selectat în competiţia oficială a Berlinalei şi este o coproducţie România-Bulgaria-Cehia.

 

Regizorul Radu Jude a câştigat numeroase premii pentru filmele sale, iar cel de-al doilea lungmetraj al său, „Toată lumea din familia noastră”, a fost proiectat în premieră mondială chiar la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în 2012.

 

Cea mai recentă prezenţă a unui film românesc în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin a fost înregistrată în urmă cu doi ani, când „Poziţia copilului”, produs de Ada Solomon şi regizat de Călin Peter Netzer, a câştigat trofeul Ursul de Aur.

 

(Sursa: b1.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here