Democrația din Rusia: Poliţia a reţinut patru cetăţeni care cântau imnul Ucrainei în maşină

Patru persoane, care ascultau imnul național al Ucrainei într-o mașină în care se aflau, au fost reținute de poliția moscovită și duse la secție pentru a fi anchetate, scrie „Ecoul Moscovei”, citat de portalul independent.md.



Potrivit unuia dintre cei reținuți, Oleg Mokryakov, în timp ce ascultau imnul Ucrainei, în capitala rusă, în fața mașinii a oprit o auto specială a trupelor OMON din care au coborât forțele speciale ale poliției. Mascații au tăbărât asupra celor patru, i-au scos din mașină, le-au sucit brațele și i-au dus la secție.

Potrivit altei versiuni, cei patru reținuți nu ascultau imnul, ci îl cântau aflați în mașină.

Jurnalista Alexandra Ageeva, care se afla printre cei patru, a scris ulterior pe pagina sa de facebook că este bine și „în liberate”, deși i-a fost reținut echipamentul.

 

Ulterior Ageeva a descris acțiunea în forță a poliției și a menționat că trei dintre cei reținuți au participat înainte de asta la un pichet în sprijinul pilotului ucrainean capturată de teroriști în Donbas Nadejda Savcenko.

„Ne aflam în zona penitenciarului Pechatniki, unde se află în detenție pilotul ucrainean Nadejda Savcenko. Din mașina noastră se auzea imnul național al Ucrainei. Am condus aproximativ 2 km când, dintr-o dată, drumul ne-a fost blocat de o mașină „Gazelle” din care au sărit aproximativ zece polițiști, au început să scoată oamenii din mașină și să-i împingă în dubă. Le-am arătat imediat legitimația de presă, am fost tratată cu blândețe.

 

Conținutul genții mele a fost vărsat pe masă, aparatul de fotografiat și un microfon au fost sigilate într-un pachet. Au vrut să mă amprenteze, dar am refuzat categoric această procedură, spunând că fără avocat nu voi spune sau semna nimic. Alexei Domnikov, care a venit să ne ofere asistență juridică, nu era lăsat în cameră. Mi s-a spus că dacă nu cooperez, îmi va fi făcut un proces verbal în conformitate cu articolul 19.3 (nesupunere în fața organului de poliție) și voi fi reținută pentru 15 zile. Dacă e să fiu cinstită, povestea este îngrozitoare, totul părea o operațiune reală despre capturarea unor teroriști”, a comentat jurnalista.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here