VIDEO. Pregătiri pentru celebrarea Unirii Principatelor de la Iași. Președintele și premierul și-au anunțat participarea

Pentru prima dată după mulţi ani, la festivităţile programate la Iaşi pentru celebrarea Unirii Principatelor Române, din data de 24 ianuarie, participă atât preşedintele României, cât şi prim-ministrul ţării.

 

Oficialii Primăriei Iaşi au anunţat defintivarea programului festivităţilor programate la Iaşi cu ocazia zilei de 24 ianuarie, când se celebrează Unirea Principatelor Române. Potrivit primarului PSD Gheorghe Nichita, premierul Victor Ponta a confirmat că va veni la Iaşi şi că, ulterior, se va deplasa şi la Focşani, pentru manifestările de acolo.

 

Alături de Victor Ponta au mai fost invitaţi la Iaşi miniştrii cabinetului, precum şi cei peste 20 de parlamentari de Iaşi.

 

 

În programul gândit de municipalitatea din Iaşi este inclusă şi pregătirea pentru participanții la eveniment a 5.000 de porţii de cârnaţi cu fasole, care vor fi servite parcipanţilor de la manifestările din Piaţa Unirii, în intervalul 12.00 – 14.00.

 

Manifestările oficiale încep la ora 9.00, cu un concert de muzică populară, intitulat „Noi suntem români”. De la ora 10.00, vor fi rostite discursuri politice, la ora 10.45 va avea loc parada militară, pe pietonul Ştefan cel Mare. Ulterior, va avea loc o slujbă religioasă, vor fi depuse coloane de flori la soclul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii, iar în final oficialităţile se vor prinde în hora unirii.

 

În altă ordine de idei, primarul Gheorghe Nichita a anunțat marți, că pe 22 ianuarie, ministrul Ioan Rus și vicepremierul Liviu Dragnea vor avea discuții cu autoritățile locale ieșene legate de autostrada Iași – Târgu Mureș.

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here