Hai în Deltă, ai ce face! Dunărea oferă iarna un peisaj de vis, de care merită să te bucuri măcar o dată în viață

Dacă-ţi place să te plimbi, îndrăgeşti natura şi iubeşti România, nu te întreb dacă ai fost în Delta Dunării, ci… ai văzut Delta iarna? Sigur, cei mai mulţi dintre noi s-ar putea gândi că nu au ce face în sezonul rece într-un întins nesfârşit de ape. Însă nu e deloc aşa, susţine consultantul în turism Monica Gheorghiu. Iată câteva atracţii.

Poţi vedea peste 100 de specii de păsări pe care vara nici măcar nu le poţi zări. Cea mai impresionantă apariţie este cea a codalbilor, păsări răpitoare care ating şi un metru lungime, o greutate de 7 kilograme şi au anvergura aripilor de 2,5 metri. Îi poţi vedea dominând stolurile de gâşte şi raţe, în timp ce şorecarii încălţaţi urmăresc de pe crengile copacilor desfrunziţi rozătoare ieşite după hrană. În plus, se zice că 80% din populaţia mondială de gâşte cu gât roşu vine iarna din Siberia direct la noi.

Pelicanii creţi îţi vor oferi iarna un spectacol memorabil, graţie coloritului accentuat al ciocului şi al guşii, dar şi a faptului că-şi îmbracă “penajul de nuntă”.

Cormoranii mici şi mari, stârcii cenuşii şi egretele se vor asigura, de asemenea, că nu vei uita vacanţa de iarnă în Deltă.

Dacă ai puţin noroc, poţi să vezi chiar vidre, enoţi, şacali, căprioare sau mistreţi.

Poţi face cele mai spectaculoase poze, dacă eşti pasionat de fotografie. Peste apele încremenite de îngheţ, iarna pudrează un strat considerabil de zăpadă, iar pe ici, pe colo mai lasă câte un canal circulabil şi îl împrejmuieşte cu un val de ceaţă.

Ai şansa să experimentezi pescuitul iarna. Îţi trebuie o setcă, pe care o s-o verifici o dată la două- trei zile, sau o undiţă şi un ferăstrău pentru gheaţă, ca să dai la copcă.

Nu uita patinele şi salopeta de schi

Vei putea patina, căci gheaţa poate măsura uneori şi jumătate de metru, dar trebuie să te asiguri că este la fel de rezistentă peste tot. Nu ar fi prea plăcut să faci o baie la -10°C, temperatura medie a lunii ianuarie, de exemplu. Când îţi faci bagajele pentru vacanţa din Deltă, pune în rucsac costumul de schi.

N-o să fie rost de schiat, dar când vântul rece o să-ţi înţepe pielea prin blugi sau prin bluziţa foarte la modă iarna asta, o să regreţi că ai lăsat acasă pantalonii groşi şi geaca de săniuş. Nu uita de căciulă şi mai ales de mănuşi, ca să nu-ţi îngheţe arătătorul pe declanşatorul de la camera foto!

 

 

 

 

Sursa: libertatea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here