Andrew Tate s-a dezlănțuit după decizia CAB: Cum poți repara un dosar dacă totul e minciună?

Curtea de Apel București a decis, marți, retrimiterea la DIICOT a dosarului în care frații Tate sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Magistrații au hotărât excluderea unor probe și declarații, decizia fiind definitivă. Avocații fraților Tate consideră că aceasta este un pas important în procesul de apărare a clienților lor.

Decizie în favoarea fraților Tate

În urma deciziei de marți, Curtea de Apel a admis contestațiile formulate de Andrew și Tristan Tate, dar și de Georgiana-Manuela Naghel și Alexandra-Luana Radu, împotriva unei hotărâri anterioare a Tribunalului București. Această decizie presupune ca dosarul să fie trimis înapoi la DIICOT pentru reanalizare și corectarea unor aspecte legate de probele administrate, pe care apărarea le-a contestat.

Andrew Tate: „Tot dosarul este o minciună”

După anunțul hotărârii Curții de Apel, Andrew Tate a reacționat dur, acuzând autoritățile române de „un joc de a ne ucide prin minciuni” și susținând că decizia demonstrează că „spuneam adevărul tot timpul.” Tate și-a exprimat satisfacția că instanța a recunoscut caracterul ilegal al unor dovezi și declarații strânse împotriva sa, inclusiv traducerea unor conversații de pe WhatsApp, despre care afirmă că ar fi fost interpretate eronat.

„Cea mai înaltă instanță din România, Curtea de Apel, tocmai a decis că dovezile strânse împotriva mea sunt ilegale! Declarația femeii este ilegală! Sechestrul pe toți banii pe care i-au luat este ilegal!”, a declarat Tate. Acesta și-a exprimat convingerea că tot dosarul a fost construit pe minciuni și a spus că „femeile mint și totul a fost o prostie.”

Avocații susțin că decizia este un pas spre exonerare

Apărarea fraților Tate consideră că decizia Curții de Apel București este o victorie importantă, subliniind că aceasta este o dovadă a „încălcărilor procedurale” în procesul de investigare. Avocații susțin că excluderea probelor poate deschide drumul către exonerarea clienților lor.

„Este un pas înainte spre a face dreptate,” au afirmat avocații fraților Tate, precizând că decizia Curții de Apel confirmă faptul că procedurile legale nu au fost respectate în strângerea probelor.

DIICOT are cinci zile pentru remedierea dosarului

După această decizie, DIICOT are la dispoziție cinci zile pentru a corecta dosarul, în funcție de directivele stabilite de instanță. Andrew Tate a declarat, însă, că această corectare este imposibilă: „Cum poți repara un dosar dacă totul din el este o minciună?!”

Totodată, decizia instanței permite fraților Tate să-și recupereze autoturismele de lux, cu o valoare estimată de peste 4 milioane de euro, care au fost confiscate în cadrul anchetei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here