Senatorul PSD Maricel Popa: „Moldova se dezvoltă sub guvernarea social- democrată!” (P)

Nu mai este nevoie de nicio dovadă faptului că Regiunea de Nord-Est este o prioritate pentru echipa social-democrată de la București, dat fiind că pentru zona noastră sunt alocate finanțări considerabile care să ducă la realizarea unor investiții majore. Fac aici referire la cele doua autostrăzi, A7 și A8, care vor scoate Moldova din izolare și vor lega regiunea de restul țării, dar și la Spitalul Regional de Urgență, un mare proiect care va revalida rolul Iașului pe harta medicală națională și internațională.
Este îmbucurător pentru noi toți că lucrările se desfășoară conform graficului asumat, liderii de la București dând asigurări că până la final de an se va stabili și câștigătorul licitației, care va ridica această unitate medicală de mare prestigiu.
Ce va însemna acest spital pentru comunitatea noastră?
– 850 de paturi pentru pacienți
– 20 de săli de operație moderne
– Investiție totală estimată la 3,3 miliarde de lei.
Finanțarea proiectului este asigurată de:
– Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene : 2 miliarde de lei (1,64 miliarde contribuție națională și 360 milioane de lei fonduri europene)
– Banca Europeană de Investiții (BEI) : 1,25 miliarde de lei (echivalentul a 250 milioane de euro).
Reamintesc faptul că am susținut necondiționat realizarea acestui mare spital indiferent de funcțiile pe care le-am ocupat. Ca de exemplu, încă din anul 2017, pe vremea în care coordonam activitatea CJ Iași, am pus bazele Comitetului de Lucru pentru realizarea SRU”
Așa cum s-a dovedit că Marcel Ciolacu este soluția cea mai bună pentru România, în calitate de premier, am toată încrederea că primul ministru reprezintă calea sigură pentru ca țara noastră să meargă mai departe spre dezvoltare și democrație.
Maricel Popa
Senator PSD Iași

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here