Fiscul și Protecția Copilului au intrat pe fir după ce ‘Micul Picasso’, de doar 3 ani, a vândut primele sale tablouri cu mii de euro

Micuțul Laurent Schwarz, în vârstă de doar trei ani, este deja considerat o stea a artei contemporane, fiind supranumit „mini-Picasso” datorită picturilor sale abstracte. Talentul său a captat rapid atenția iubitorilor de artă din întreaga lume, iar lucrările sale ajung să se vândă cu prețuri de până la 6500 de euro. Însă faima vine și cu provocări: recent, autoritățile din Bavaria au intervenit pentru a verifica dacă succesul său nu ascunde o exploatare.

În timpul unui vernisaj recent din Neubeuern, oficialii de la Protecția Copilului, Fisc și Registrul Comerțului au venit să discute cu părinții săi, Lisa și Markus Schwarz, pentru a clarifica situația. Aceștia au dorit să se asigure că micul artist pictează din plăcere și nu este forțat să muncească. Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului Bavariei Superioare, vizita a avut scopul de a verifica respectarea legii privind protecția copiilor împotriva exploatării prin muncă.

Talent descoperit în vacanță

Talentul lui Laurent a fost descoperit în timpul unei vacanțe în Tirolul de Sud, când mama sa a publicat prima fotografie cu o pictură intitulată „Degetele” pe Instagram. Fără să-și dea seama de impact, arta copilului de doar doi ani a devenit virală, iar în prezent, contul său de Instagram este urmărit de peste 86.000 de fani, cu videoclipuri vizualizate de milioane de ori.

Acuzații de exploatare, respinse categoric

Întrebată despre acuzațiile unor internauți că și-ar forța fiul să picteze, Lisa Schwarz a respins vehement aceste afirmații: „Numai prostii. Depinde de el dacă pictează sau se joacă cu buldozerul său sau insectele”. Ea a mai adăugat că banii obținuți din vânzarea lucrărilor sunt depuși într-un cont care îi va aparține fiului când va împlini 18 ani.

Conform experților citați de Institutul German pentru Tineret, activitățile artistice sunt benefice pentru dezvoltarea copiilor, atâta timp cât nu există presiuni externe. În cazul lui Laurent, părinții susțin că el pictează doar când dorește, fără vreo îndrumare forțată din partea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here