Geoană pornește campania la Iași din spațiul unui lider PNL. Bostan a luat imobilul cu 225.000 de euro de la Ropharma

Liberalul Ciprian Bostan, manager public al Primăriei Iași, a plătit în vara acestui an 225.000 de euro pentru un spațiu comercial de pe bulevardul Independenței @ Prim-vicepreședintele PNL Iași a găsit repede un locatar @ Mircea Geoană și-a stabilit sediul de campanie pentru prezidențiale în spațiul recent cumpărat de Bostan @ Managerul public spune că implicarea sa în semnarea contractului de închiriere a fost minimă, detaliile fiind stabilite de către un agent imobiliar @ „Contractul este pe un an de zile. Au plătit chiria pentru trei luni în avans dar nu pot să vă spun cât. Asta este o chestiune privată”, a declarat Ciprian Bostan @ Spațiul de pe bulevardul Independenței a fost achiziționat prin firma Euronet SRL de la compania farmaceutică Ropharma SA

Prim-vicepreședintele PNL Iași, numit în luna aprilie pe funcția de manager public al Primăriei Iași, a închiriat un spațiu pe care l-a cumpărat în vara acestui an către echipa de campanie a lui Mircea Geoană.

În luna iunie a acestui an, Ciprian Bostan a plătit 225.000 de euro către Ropharma SA pentru un spațiu comercial de aproximativ 100 metri pătrați de la parterul unui bloc de pe bulevardul Independenței. Tranzacția a fost efectuată prin intermediul firmei Euronet SRL la care Bostan este unic asociat și administrator, iar o parte din suma achitată a provenind dintr-un credit ipotecar. Din iunie și până în septembrie, Bostan a renovat spațiul și a găsit și un chiriaș.

Valoarea contractului, „o chestiune privată”

7IAȘI l-a contactat pe liderul PNL Iași, dar acesta a refuzat să divulge suma pe care formațiunea care-l susține pe Mircea Geoană o plătește pentru închirierea spațiului.

„Contractul este pe un an de zile. Au plătit chiria pentru trei luni în avans dar nu pot să vă spun cât. Asta este o chestiune privată. De detaliile contractului s-a ocupat o agenție imobiliară. Nu știu dacă s-a încheiat cu un ONG sau cu un partid. Parcă era vorba de o fundație, „Țara renaște” sau așa ceva… Nu pot să spun sigur”, a declarat Ciprian Bostan.

 

Fost membru al Comisiei de Urbanism pe când era consilier local și în prezent manager public al Primăriei Iași, Bostan nu se află la prima tranzacție cu firme sau persoane cu interese în zona imobiliară. Recent, Ropharma SA a reintrodus în circuitul autorizării un Plan Urbanistic Zonal care prevede construirea unui bloc de locuințe pe amplasamentul pe care în prezent se află sediul companiei de pe strada Smârdan.

La Iași, echipa lui Geoană este formată din liberali și pesediști

Până în prezent, Mișcarea România Renaște, care îl susține oficial pe Mircea Geoană în campania electorală pentru președinție nu a făcut publică componența echipei de la Iași. Ziariștii de la Reporter de Iași au aflat însă că acestei mișcări i s-au alăturat la Iași persoane controversate cu dosare penale și traseiști politici trecuți pe la PNL și PSD.

„Platforma candidatului independent la prezidențiale Mircea Geoană, Mișcarea „România Renaște”, are la Iași mai mulți reșapați politic din PSD și PNL. Gabriel Harabagiu, fost viceprimar PSD trimis în judecată într-o speță imobiliară, Cătălin Bulgariu, PSD, controversat fost director al Aeroportului, și Cătălin Turliuc, cercetător științific, fost consilier local și candidat PNL la europarlamentarele din 2009, participă la ședințele de lucru”, scrie publicația mai sus amintită într-un articol publicat pe 13 septembrie.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here