Elon Musk este trădat tocmai de către oamenii săi: Angajații joacă diferit și strâng bani pentru Kamala Harris

Miliardarul Elon Musk, cunoscut pentru sprijinul său public față de fostul președinte republican Donald Trump, se confruntă cu o situație inedită: angajații companiilor sale donează în mare parte pentru campania rivalei democrate, Kamala Harris. Conform unui raport Reuters, citat de News.ro, angajații Tesla, SpaceX și ai platformei X (fostul Twitter) și-au manifestat sprijinul financiar pentru Harris, în timp ce Musk continuă să-l susțină pe Trump.

Potrivit datelor colectate de OpenSecrets, o organizație care monitorizează donațiile pentru campaniile electorale din SUA, angajații Tesla au contribuit cu 42.824 de dolari la campania lui Harris, în timp ce doar 24.840 de dolari au fost donați campaniei lui Trump. Similar, angajații SpaceX au donat 34.526 de dolari pentru Harris și doar 7.652 de dolari pentru Trump, iar cei de la X au contribuit cu 13.213 de dolari pentru democrată și mai puțin de 500 de dolari pentru republican.

Deși Musk, cel mai bogat om din lume, l-a susținut pe Joe Biden în 2020, în ultimii ani s-a îndreptat spre dreapta politică. Pe platforma sa, X, Musk a respins frecvent ideile de stânga, pe care le-a numit un „virus al minții woke”, și și-a exprimat public susținerea pentru Trump. De altfel, Trump a anunțat că, în cazul unei victorii la alegerile prezidențiale din 2024, ar dori să-l numească pe Musk în fruntea unei comisii guvernamentale pentru eficiență.

Contribuțiile angajaților din companiile lui Musk, însă, reflectă o altă realitate politică. Mulți dintre aceștia locuiesc în California, un stat cu tradiție puternic democrată, ceea ce ar putea explica de ce au ales să o sprijine pe Kamala Harris. Ross Gerber, CEO al Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management și investitor Tesla și X, a subliniat acest aspect, menționând că majoritatea talentelor din Silicon Valley tind să susțină democrații.

Musk a anunțat că plănuiește să mute sediul SpaceX și X din California în Texas, ca reacție la o lege privind identitatea de gen din California, pe care a considerat-o „ultima picătură”. Această mutare ar putea avea implicații în ceea ce privește atragerea și reținerea talentelor, a avertizat Gerber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here