Ciucălarii romîneji atacă Polonia

despre kakistocăreala de maidan a milităreților patriei

 

 

În cinstea zilei de 23 August ( dacă ați uitat, sau nu știați : https://ro.wikipedia.org/wiki/Lovitura_de_stat_de_la_23_august_1944 ), militarii de elită ai Rumîniei neuro-atlantiste, trimiși de Ministerul Apărării Naționale să apere Polonia de ruși, s-au încordat patriotic și au produs o balegă kaki, mare cît bugetul achizițiilor & pensiilor militare, ori cît chepturile pline cu decorății ale turmei generalilor de carton tricolor : în noaptea de 22 august, bravii artileriști rumîni au tras cu tunurile anti-aeriene în niște blocuri de locuințe aflate în vecinătatea unui poligon militar polonez, lovind mai multe apartamente și făcîndu-i pe locatarii care s-au trezit cu bombițe în cameră să creadă, probabil, că Rusia atacă din nou Polonia, ca în 1939.

Fiind eu un vechi putinist, și fiindcă peste acest episod șocant s-a lăsat, repejor, o tăcere teribel de patriotică & democratică, o să reiau aici fragmente din presa neuro-atlantistă romîneză, nu rusească, pentru a contura proporțiile și implicațiile acestui grav incident.

” Primarul orașului Biala Piska, Franciszek Romankiewicz, a vizitat locul incidentului și a declarat că cel puțin șapte proiectile au ajuns în sat. El a adăugat că un astfel de eveniment nu s-a mai întâmplat până acum. Primarul Romankiewicz a declarat că unul dintre proiectile a pătruns într-un apartament și l-a trezit din somn pe chiriaș. „ Proiectilul a spart fereastra și s-a înfipt în perete. Persoana care dormea ​​era foarte speriată și i s-a acordat ajutor medical ,, . 

„ Vom cere explicații din partea armatei cu privire la modul în care proiectilele au pătruns în localitate și au lovit zone civile ”, a spus primarul, precizând că fațadele a trei clădiri situate la aproximativ patru kilometri de poligon au fost avariate. Potrivit edilului, proiectilele au mai lovit un loc de joacă și terenul școlii din localitate. „

” Generalul Roman Polko, fost comandant al trupelor speciale din armata poloneză, susține că nu crede în varianta unui accident în cazul proiectilelor care au ajuns în noaptea de joi spre vineri în satul din nord-estul Poloniei, în timpul unui exercițiu al detașamentul de apărare antiaeriană Sky Guardians, format din români. 

„ Cel vinovat ar trebui eliminat imediat din armată, nu are dreptul să poarte uniformă și ar trebui să facă față consecințelor, pentru că a existat o amenințare reală la adresa sănătății și a vieții oamenilor ”, a declarat generalul Polko. „ Nu cred în niciun accident ” în acest caz, a insistat generalul polonez. „

Evident că aceste declarații ar putea fi dăcît niște feikniiuzuri dujmănoase ale propăgănzii putiniste, care vrea să destabilizeze brava armie rumînă și eroii săi cu p’eptul de aramă. Numai că, ce să vezi, ghinion : mini-sternul apărării cîrnaționale de la București și-a asumat oficial incidentul, deci implicit faptul că are în subordine idioți profesioniști, pe care îi mai și trimite la export, ca să ducă faima tîmpeniei cazone romîneze pe întreg globul paralelipipedic. Așa că, dincolo de intrarea subiectului, ca măgarul în ceață, după cortina plumburie a tăcerii cu epoleți, tovarășii generali și civili-șefi sînt obligați să răspundă, public, la cîteva întrebări cu răspunsuri evidente, vechi de 34 de ani.

Sau și mai mult, fiindcă idioțenia în uniformă militară e o regulă perenă în armata romîneză : de la morții fără lupte din războaiele balcanice pînă la cei căzuți în dezastrul de la Turtucaia, ori de la obuzele cu calibru diferit de al țevilor de tun, cumpărate pentru artileria din forturile Bucureștilor, înainte de primul război mondial, pînă la vestitele avioane F 16, care nu decolau, acum cîțiva ani, nici măcar pentru parada de 1 Decembrie, fiindcă era prea frig și prea multă gheață pe piste. Dar cu asta s-a rezolvat, am vorbit cu Putin și mi-a promis că o să ne atace doar vara, după ce îi confirmăm că la București n-a plouat cu gheață și e soare, numai bine pentru război.

Dincolo de bancuri triste, plătite cu miliardele de euro cotizate de milioanele de proști, rămîne o realitate care duhnește, ca la morgă, a idioțenie cît casa : niște presupuși militari de elită romîni au făcut de rușine armata și țara, prestația lor lăsînd impresia că sub uniforme puteau fi și niște bețivani veniți noaptea de la vînătoare, care trag cu puștile în geamurile oamenilor care dorm. Dar cel mai grav lucru, mai rău decît idioțenia by Ministerul Apărării Naționale , e altul : generalul polonez citat în presa bucureșteană spune, explicit, că lovirea locuințelor civile de către tunurile anti-aeriene ale militarilor romîni nu e întîmplătoare.

Traduc pentru generalii nulii : dacă nu e întîmplătoare, e intenționată. Nu e clar ? Mai traduc o dată : un general al unei țări din NATO acuză niște militari romîni că au comis o agresiune militară intenționată asupra unor civili de pe teritoriul țării respective. Acum e clar, tovarășe comandant suprem Joianis, tovarășe prim-ministru Ciolacu, tovarășe ministru al apărării cîrnaționale, tovarășe șef al Statului Major General etc ?

Poftim … ? Ați auzit cumva vreun răspuns oficial la super-grava acuzație a generalului polonez ? Sau o fi și ăla vreun agent putinist ? Că doar se știe, Polonia e, de vreo 300 de ani, plină de iubitori ai Rusiei, mai ales după ultima invazie stalinistă. Mai ales generalii care au condus trupele speciale poloneze, ăia sînt șefii fan clubului.

Cînd generalul de carton maro Ciucă a avut toate funcțiile de șef peste armată, cu excepția celei de președinte, pe care o vrea acum, numai naivii se pot întreba cum de trag cu tunul militarii romîni în casele polonezilor. Și cum de un asemenea idiot militar e împins spre funcția de comandant suprem al armatei. Deși el e doar vîrful bubei cu epoleți, garnisită cu gulere civile. Cînd turma e lovită de streche și ciobanii sînt slugile lupilor, cîinii de stînă sînt doar pentru decor. Cu tot cu blana kaki, albăstrie sau gri.

În rest stăm bine, sîntem în grafic : idioții trimiși în Polonia n-au omorît pe nimeni, cum a făcut pușcașul marin de la Ambasada SUA cu Teo Peter. Iar tunurile anti-aeriene romîneze au rămas în poligon, nu ca tancurile americane care speriau lumea prin popușoii Bărăganului.

Deci evident că generalul polonez citat mai sus e un agent putinist, care vrea doar să bage zîzanie în NATO. Și ciucălarii romîneji care au tras cu tunul în case l-au demascat prompt, că asta era misiunea lor, panimaite ? Să nu uit, mi-a zis Putin că o să-i decoreze pe comandanții romînezi ai întîmplării din Polonia, findcă propaganda rusească anti-NATO și anti-Romînia ar fi obținut cu greu un asemenea rezultat de excepție.

Poftim … ? Daa, e bine că militarii patriei trag în polonezi și nu în romîni, ca la ,, revoluție ,,. Iată avantajele unui regim curat constituțional. Vivat democrația ! Glorie internă eroilor ciucălari ! Muzica !

Lucian Postu 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din  Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale ( https://lucianpostu.wordpress.com/rominia-i-a/ )

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here