Ce-a fost şi ce-a ajuns Adrian Cristea, cel mai în vogă fotbalist ieșean din ultimii ani. DE LA „PRINȚ” LA CERȘETOR în emisiuni mondene

Fotbalistul ieşean Adrian Cristea a fost dat afară de la Petrolul, după ce s-a târâit pe teren, în Supercupă. În schimb, a ajuns „carne de tun” în show-urile de noapte, unde îşi plânge de milă şi se milogeşte de Bianca Drăguşanu. Culmea, mai sunt antrenori care cred că poate reveni la forma de odinioară.

 

Supranumit „Prinţul” de presa de scandal din Bucureşti, fotbalistul ieşean Adrian Cristea părea să aibă viitorul în faţă acum câţiva ani. Numai că băutele interminabile, nopţile pierdute în cluburi şi, aparent, relaţia cu năbădăi cu Bianca Drăguşanu l-au condamnat. Mai nou, fosta vedetă a lui Dinamo Bucureşti a ajuns să fie aruncată în stradă de la echipa Petrolul Ploieşti şi, mai grav, după cum sciu ziarele centrale, să rămână fără casă. Foştii săi antrenori şi cunoscuţi spun că nu şi-a spus încă ultimul cuvânt în fotbal, dar revenirea va fi foarte grea.

Bianca Drăguşanu, cea mai mare vampă a televiziunilor comerciale. Crezul ei în viaţă: „Decât curvă proastă, mai bine mă călugăresc”

 

Scandaluri şi femei

 

Adrian Cristea a fost cunoscut mai ales pentru relaţiile sale amoroase şi pentru petreceri decât pentru activitatea sportivă. Chiar dacă a marcat 13 goluri pentru Politehnica şi 26 de goluri pentru Dinamo, echipă cu care a avut cel mai îndelungat contract, s-a auzit de el mai mult din telenovela cu Bianca Drăguşanu.

De altfel, Adrian Cristea, proaspăt dat afară de la Petrolul Ploieşti, este din nou în deschiderea ziarelor din aceste zile, tot în legătură cu Drăguşanu. De această dată este însă acuzat că doreşte s-o despartă de cel care ar urma s-o ia de soţie, Victor Slav.

 

Imaginea emblematică a lui Cristea, cel de astăzi: intervievat la o emisiune mondenă. Presa tabloidă îi spunea Mutulică pentru că avea mari greutăţi să lege două vorbe la televizor

 

„Va reveni”

 

Foşti antrenori sau cunoscuţi ai fotbalistului Adrian Cristea, Florin Prunea şi Vasile Simionaş, sunt de părere că, în ciuda aparenţelor, steaua lui Cristea nu a apus. „Sincer să fiu, Adrian nu este încă ratat. Dacă îşi revine cât mai repede, are toate şansele să mai prindă câteva sezoane bune. Sunt încă destule echipe din campionat care să fie interesate să-l aducă în lotul lor. Nu i-aş zice încă ratat, dar trebuie să aibă mare grijă cum îşi va juca următoarele mutări”, ne-a spus Florin Prunea.

Fostul antrenor al fotbalistului, Vasile Simionaş, crede că pentru Adrian Cristea nu este prea târziu. „Ştiu că sunt echipe care-l caută, fără să pot da nume. Este păcat că nu şi-a văzut de sport şi s-a lăsat purtat în scandaluri. Avea viitor frumos. Cred că-şi va reveni până la urmă”, ne-a spus Vasile Simonaş.

 Foto: Vasile Simionaș

 

În ce hal a ajuns Cristea

 

Până atunci, situaţia lui Cristea s-a degradat foarte mult, pentru că a ajuns să participe la emisiuni mondene, unde îndrugă verzi şi uscate doar ca să încaseze nişte bani. Conform tabloidului Libertatea, onorariul său la Kanal D a fost de 1.000 de euro, ceea ce arată jena financiară în care se află. „Dacă se respecta ca om sau ca bărbat, nu făcea aşa ceva pentru bani”, i-a spus în faţă Bianca Drăguşanu.

Pe canapeaua de la Wowbiz, Cristea s-a pus în situaţii degradante, trăgând de Drăguşanu să recunoască faptul că încă îl iubeşte şi inventând situaţii în care aceasta i-ar fi mărturisit dragostea. La emisiunile mondene de la miezul nopţii scandalurile sunt regizate, iar protagoniştii primesc bani. În aşa hal a ajuns Cristea.

Presa mondenă mai notează că fotbalistul, fost star la Dinamo, are o datorie de 114.000 de euro către o bancă şi se află în procedură de executare silită.

 

Tony Adams a fost alcoolic, dar şi-a revenit şi a jucat fantastic încă şase sezoane pentru Arsenal

 

Caractere puternice: cazul Adams

 

Tony Adams de la echipa de fotbal Arsenal era capul de afiş al ziarelor de scandal din Anglia în anii 1990. Vedeta echipei, un fundaş redutabil, Adams a avut foarte mari probleme cu alcoolul. Printre isprăvile de pahar ale fotbalistului se numără inclusiv intratul cu maşina într-un mall din Londra.

Calul nărăvaş al lui Arsenal a fost pus cu botul pe labe după o şedinţă între patru  ochi de către celebrul tehnician Arsene Wenger.

La venirea la echipă, în 1996, toată lumea şi-a închipui că prima mişcare a francezului va fi să scape de Adams. Ei bine, nu s-a întâmplat aşa ceva. Mai mult, după acea celebră şedinţă între patru ochi, Adams a organizat o conferinţă de presă în care a recunoscut că este alcoolic. Apoi, a jucat încă şase sezoane glorioase pentru Arsenal.

Rămas fără echipă şi fără iubită, „Prinţul” mai are un pic şi e trimis în fundul gol în Iaşul natal, de unde a plecat cu 10 ani în urmă

 

Steaua căzătoare Cristea

 

Este ieşean şi s-a născut pe 30 noiembrie 1983. Mijlocaşul de aproape 30 de ani este o descoperire a Clubului de Fotbal Politehnica Iaşi, unde a jucat între 2002 şi 2005. Contractul său a fost împărţit între cluburile Politehnica Iaşi şi Dinamo Bucureşti. Astfel, când a intrat în atenţia cluburilor din Bucureşti în urma unui gol marcat împotriva Stelei, în 2005 a fost transferat la Dinamo, unde a jucat până în 2010. Au urmat două sezoane la Universitatea Cluj, de unde, în 2012, a fost transferat la Petrolul Ploieşti. A fost împrumutat pentru un retur la Standard Liege, dar a fost returnat clubului. Echipa belgiană s-a declarat nemulţumită de prestaţia românului. Conducerea Petrolul Ploieşti i-a anulat contractul cu echipa fără niciun preaviz. În prezent, Adrian Cristea este liber de contract şi îşi caută echipă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here