Carrefour a început discuții cu Pepsi și în România, după ce i-a scos produsele din mai multe țări

Retailerul francez Carrefour a intrat în discuții cu reprezentanții PepsiCo și în România, în încercarea de a găsi „soluții optime adaptate pieței locale și clienților”. Această mișcare vine după ce Carrefour a decis să retragă produsele gigantului american din mai multe țări, ca o formă de protest față de creșterea prețurilor. În cadrul Grupului Carrefour, se subliniază angajamentul față de prioritizarea nevoilor clienților și de a oferi o gamă robustă de produse în ceea ce privește calitatea, prețul și proveniența.

Un purtător de cuvânt al Carrefour România a transmis pentru Profit.ro: „În prezent, ne aflăm în discuții cu reprezentanții PepsiCo pentru a identifica soluții optime adaptate pieței locale și clienților noștri.”

Decizia de Retragere a Produselor Pepsi:

Carrefour a anunțat săptămâna trecută extinderea listei țărilor în care oprește vânzarea produselor Pepsi, inclusiv a altor branduri din grupul PepsiCo, ca formă de protest față de creșterea prețurilor. Această decizie a generat discuții contradictorii între cele două companii, fiecare prezentând propriile perspective cu privire la lanțul evenimentelor.

Cresterea Preturilor și Impactul Asupra Vânzărilor:

Creșterea prețurilor alimentelor în Franța, de peste 7% anual în decembrie, a afectat decizia Carrefour de a renunța la produsele PepsiCo. Într-un context global de creștere a prețurilor, PepsiCo a anunțat că intenționează o majorare „modestă” a prețurilor în acel an, revizuind de trei ori estimările privind profitul din 2023. Creșterile de prețuri au dus la rezultate pozitive pentru companie, chiar dacă volumul vânzărilor a scăzut cu 2,5%.

Impactul Global al Creșterii Prețurilor:

Alte țări europene, precum Germania și Belgia, au consemnat, de asemenea, oprirea comenzilor de la furnizorii de produse alimentare din cauza majorării prețurilor. În pofida acestor provocări, companiile precum PepsiCo au reușit să-și majoreze prognozele pentru întregul an 2023, datorită creșterii prețurilor care au contribuit la venituri peste așteptări.

Strategii pe Piața Americană și Relansarea Produselor:

PepsiCo și-a concentrat eforturile și pe piața americană, unde au înregistrat creșteri în vânzările pentru produse precum Gatorade, apa minerală Bubly și sucuri. În plus, compania a anunțat intenția de a relansa Baja Blast, un suc popular creat împreună cu Taco Bell, în trei varietăți diferite, inclusiv o versiune fără zahăr.

Prognostic Pentru 2023 și Impactul Inflației:

Cu toate că prețurile au fost ajustate pentru a face față inflației, s-a observat o îmbunătățire pentru consumatorii americani în august, cu o creștere a prețurilor la alimente de doar 0,2%. Prognozele pentru întregul an 2023 au fost revizuite în sus de către PepsiCo, iar compania se așteaptă la o creștere semnificativă a profitului pe acțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here