Horia Constantinescu a mers la restaurantul lui Pescobar din Herăstrău, vineri dimineață, să prezinte neregulile găsite de inspectorii de la Protecția Consumatorilor. Afaceristul s-a simțit nedreptățit de hotărârea luată de autoritățile sanitare, și-a spus nemulțumirile pe internet, așa că directorul ANPC a luat atitudine și a decis să le explice oamenilor greșelile grave comise de patron, pentru care a fost amendat pe bandă rulantă.
Paul Nicolau, zis și Pescobar, a tunat și a fulgerat în mediul online, după ce ANPC i-a pus lacăt pe Taverna Racilor din Herăstrău, Snagov și cea de la Timișoara. În perioada iunie-septembrie, comisarii de la Protecția Consumatorilor au făcut controale pe bandă rulantă și au găsit diverse nereguli. Nu doar că afaceristul a fost avertizat cu închiderea restaurantului, ci a primit și multe sancțiuni uriașe. Chiar și așa, Pescobar n-ar fi ținut cont de toate recomandările inspectorilor ANPC și s-a ales cu locațiile închise.
Paul Nicolau s-a simțit nedreptățit și n-a recunoscut, în mesajele postate pe internet, toate problemele pe care autoritățile le-au constatat în restaurantele lui. El povestea că a avut de schimbat doar un linoleum, a recunoscut greșeala cu mașina frigorifică în care transporta peștele din Giurgiu până-n Capitală, însă n-a menționat și de produsele expirate sau de mizeria care era în taverne.
Horia Constantinescu a mers în control la Taverna Racilor din Herăstrău
Pentru a pune capăt speculațiilor și a arăta tuturor neregulile constatate de specialiștii ANPC, Horia Constantinescu s-a deplasat, vineri, la Taverna Racilor din Herăstrău. Directorul ANPC susține că a participat activ la acțiunea comisarilor de la Protecția Consumatorilor de la restaurantele lui Paul Nicolau, la fel cum procedează și-n alte acțiuni. De asemenea, el a mers la mașina cu care s-au transportat sutele de kilograme de pește stricat și a explicat întregul proces.
”Încă o dată, îmi asum faptul că am participat activ la întreaga acțiune prin telefon, mesajele rămân pe telefoanele noastre de lucru, nu sunt ascunse, nu sunt. În momentul în care acestei structuri de depozitare i se deschid ușile, este lesne de înțeles că temperatura de afară năvălește în interior. Dacă vorbim despre temperaturi de 30 și ceva de grade, schimbul de temperatură întrerupe lanțul termic, face ca produsele să nu respecte procesul de congelare, depozitare în variantă congelată sau de decongelare în variantă refrigerată.
Decongelarea nu se poate face decât refrigerat. Adică se mută de la temperaturi cu minus, în temperatură de 0,2 grade, pentru ca lent, în 12, 24 de ore, 36 de ore, în funcție de dimensiunea produsului, să poată ajunge la o temperatură utilizabilă, în procesul de gătire în bucătărie”, a declarat Horia Constantinescu, directorul ANPC.