Nepotul directoarei de la Sf. Maria, angajat pe un post-fantomă. Primește spor de radiații, deși Radiologia nu funcționează

Nepotul directorului financiar de la Spitalul de Copii Sf. Maria, Natalia Dăngeanu, a fost angajat pe un post de registrator la Radiologie, deși secția nu funcționează de nouă luni de zile @ Secția nu funcționa la momentul organizării concursului și nu funcționează nici în ziua de astăzi @ După ce a câștigat concursul cu maximul de puncte atât la proba scrisă cât și la interviu, Alin Alexandru Struț a fost premiat cu un „spor de radiații” de 20% @ Aparatele care iradiază nu funcționează de mai multe luni, iar investigațiile imagistice sunt făcute în alte spitale sau în clinicile private @ Copiii sunt plimbați de la un spital la altul pentru investigații ce trebuiau făcute la Sf. Maria @ Natalia Dăngeanu este director financiar, pensionară și primește lunar stimulente financiare pentru merite deosebite și sacrificiile făcute pe altarul muncii

Nesimțirea conducerii Spitalului de Copii Sf. Maria pare să nu aibă limite. Susținută fără rezerve de către cuplul Costel Alexe – Marius Dangă, managerul Alina Belu duce bătaia de joc la adresa pacienților la extremis. Deși Laboratorul de Radiologie nu funcționează de mai multe luni de zile din lipsa fondurilor necesare relocării, Alina Belu a decis scoaterea la concurs a unui post de registrator medical în cadrul acestei secții a spitalului. Postul a fost ocupat de către nepotul directorului economic al spitalului, Natalia Dăngeanu. Nepotul este un geniu: a obținut maximum de puncte la fiecare probă a concursului! Chiar dacă este superdotat și supercapabil, nepotul nu este un materialist, se mulțumește cu salariul minim pe economie. Totuși, bunica a rezolvat să primească un „spor de radiații” de 20%, deși aparatele care iradiază nu funcționează de mai multe luni. Dăngeanu s-a remarcat prin faptul că rezolvă toate cererile managerului Alina Belu, chiar și pe cele mai nesimțite, între acestea incluzând și achiziția a două telefoane iphone 14 pro în sistem de închiriere pentru 3.900 lei pe lună. În contrapartidă, Belu i-a angajat nepotul, abia ieșit de pe băncile școlii, într-un post în care nu are obiectul muncii. Ba mai mult, tot Belu a propus-o pe Dăngeanu la o premiere cu stimulente în valoare de 6.000 lei în fiecare lună. Sărăcuța, nu se descurca doar cu pensia și cu salariul de director economic. În tot acest timp în care Belu și Dăngeanu  huzuresc pe banii publici, micuții pacienți sunt bătaia de joc a unității medicale. Întrucât de 8 – 9 luni Belu și Dăngeanu nu au găsit o soluție pentru refuncționalizarea Radiologiei, investigațiile imagistice sunt făcute în alte spitale sau în clinicile private. Copii sunt plimbați de la un spital la altul pentru investigații ce trebuiau făcute la Sf. Maria. Iar ”meritul” este exclusiv al managerului Belu și a celor care o susțin.

Concursul răsplată

Pe 17 iunie 2022, Spitalul de Copii Sf. Maria anunța organizarea unui cocnurs pentru ocuparea unui post de registrator medical debutant în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală. Potrivit calendarului, înscrierile pentru concurs erau prevăzute pentru perioada 20 iunie – 1 iulie, selecția dosarelor pe 4 iulie, proba scrisă pe data de 12 iulie și proba interviului pe data de 18 iulie. Rezultatele finale ale concursului urmau să fie făcute publice pe data de 21 iulie 2022.

În perioada de înscrieri, printre cei 19 pretendenți pentru postul de registrator se regăsea și Alin Alexandru Struț, nepotul directorului economic al Spitalului Sf. Maria, Natalia Dăngeanu. Prima probă concretă a concursului a fost proba scrisă, care a avut loc pe data de 12.07.2022 la ora 10.00. Rezultatele acestei probe de concurs au fost de-a dreptul surprinzătoare și ridică mari semne de întrebare. Din cei 19 concurenți înscriși, doar 13 au participat la proba scrisă. Dintre aceștia, doar patru au reușit să obțină un minim de 50 de puncte pentru a putea trece în etapa următoare. Însă, așa cum spuneam, rezultatele sunt suprinzătoare: nepotul directorului economic al spitalului obține punctaj maxim, adică 100 de puncte, în timp ce ceilalți contracandidați sunt notați cu note între 52 și 64 de puncte! Așadar, 10 concurenți primesc între 20 și 48 de puncte, 3 concurenți între 52 și 64 de puncte, în timp de nepotul directorului Natalia Dăngeanu obține 100 de puncte! Fie avem de a face cu un geniu, ori ceva putred este la mijloc!

Proba interviului avea să clarifice această dilemă. Din cei patru calificați mai departe, doar trei candidați au participat. Iar notele obținute au fost sensibil egale. Nepotul Alin Alexandru Struț a obținut din nou 100 de puncte, în timp ce ceilalți doi contracandidați au obținut 95 respectiv 100 de puncte. Așadar, o probă care ne arată că pregătirea concurenților era sensibil egală. Atunci cum se explică faptul că la proba scrisă ”nepotul” a luat maximum de puncte, în timp ce alți doisprezece concurenți nu au reușit decât maxim 64 de puncte?!

„Geniul” cu salariu minim pe economie

Întreaga poveste a concursului prin care nepotul directorului economic Natalia Dăngeanu a fost angajat în cadrul Spitalului Sf. Maria este cusută cu ață albă și demonstrează mafiotizarea și nesimțirea sistemului sanitar. Suspiciunea cea mare este legată de nota obținută de Alin Alexandru Struț la proba scrisă, în condițiile în care s-a văzut că toți candidații aveau abilități și cunoștințe sensibil egale. Rezultatul probei scrise este inexplicabil în condiții normale. Dacă subiectele au fost prea grele, iar nepotul directorului a luat punctaj maxim, înseamnă că este un geniu. Atunci apare întrebarea ce ar căuta un geniu, un personaj atât de capabil, la un job de mâna a treia, cu salariul minim pe economie?! Cu așa competențe și abilități s-ar fi putut angaja oriunde cu un salar de câteva mii de euro! De ce? Evident că nu este așa, iar totul are legătură cu poziția pe care o ocupă bunica sa în cadrul Spitalului Sf. Maria. Natalia Dăngeanu face parte din Consiliul Director al spitalului, fiind unul dintre oamenii de încredere ai managerului Alina Belu. Dăngeanu controlează tot ce înseamnă achiziții, derularea contractelor și aprobarea plăților, fiind omul fără de care managerul Alina Belu nu ar putea să conducă spitalul. Este jobul de registrator oferit nepotului o recompensă pentru Natalia Dăngeanu? Toți membrii comisiei de concurs depind direct de deciziile lui Belu și Dăngeanu și, prin urmare, orice personaj obișnuit poate deveni, măcar o dată în viață, un geniu.

Bani pentru conducere, nu pentru pacienți

Mai grav este că în perioada în care Dăngeanu căuta să-și aranjeze nepotul abia ieșit de pe băncile școlii cu o slujbă de bugetar, Laboratorul de Radiologie al Spitalului Sf. Maria nu funcționa. Și nu funcționează nici în prezent, la 8 luni distanță de la acel concurs. Micuții pacienți sunt plimbați cu salvările de la un spital la altul pentru a efectua investigațiile imagistice necesare pentru că nu le pot efectua la Sf. Maria. Risipă de bani și timp din cauza incompetenței conducerii spitalului. Atât copiii cât și părinții lor așteaptă cu orele pe holurile spitalelor care ar trebui să suplinească nefuncționalitatea Radiologiei de la Sf. Maria. Cei cu putere financiară merg direct și efectuează aceste investigații contracost, în privat, în timp ce marea majoritate trebuie să suporte această bătaie de joc la care sunt supuși de către conducearea Spitalui Sf. Maria. Managerul Alina Belu și directorul eceonomic Natalia Dăngeanu nu au găsit soluții pentru a organiza aceste investigații în cadrul Spitalului Sf. Maria, motivând, în lehamite și nesimțire, că nu sunt bani pentru a face acest lucru. În schimb s-au găsit resurse pentru a se înființa și se plăti un post de registrator pentru nepotul directorului economic, deși acesta nu are obiectul muncii, Radiologia nefiind funcțională. Ba mai mult, nepotul registrator primește în fiecare lună un „spor de radiații” în cuantum de 20% din salar în condițiile în care aparatele care se presupune că generează radiațiile nu funcționează! În același timp, Belu și Dăngeanu și-au aprobat, în noiembrie 2022, achiziția a două telefoane iphone 14 pro în sistem de închiriere pentru 3.900 lei pe lună. Iar la începutul lui 2023, managerul Belu a propus premierea directorului economic Natalia Dăngeanu cu stimulente în valoare de 6.000 lei pe lună, în condițiile în care aceasta încasează lunar atât pensie cât și salariul de la unitatea medicală. Așadar, bani pentru a crea condițiile necesare pentru pacienți nu se găsesc, în schimb se toată zeci de mii de euro pentru bunăstarea șemecherilor din conducerea spitalului.

Rareș Neamțu

 

https://www.7iasi.ro/nesimtire-spitalul-de-copii-inchiriaza-cu-800-de-euro-pe-luna-doua-iphone-14-pro-dar-nu-cumpara-imunoglobina-pentru-ca-este-prea-scumpa/

 

 

3 COMENTARII

  1. Belu și Dangeanu, sustinute de Alexa și Danga îndepărtează competenta și aduna incompetenta!hello CJ faceți ceva cu cei care nu realizeaza că Spitalul nu e mostenire de la mama sau tata!

  2. Cei cu drept de control, sesizativa! o vizita la Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii Sf.Maria Iași.Se întâmplă multe abuzuri și nereguli.Spitalul e al tuturor ce au nevoie, nu a celor ce au fost numite politic și fac doar ce e avantajos pentru ele.Vrem oameni cu functii de decizie competenți și cu suflet pentru micuții pacienti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here