Pila lui tata-socru! Nora fostului vicepreședinte Olteanu, angajată la CJ printr-un transfer scandalos. La stat, salariul este de 12 ori mai mare

Monica Olteanu, nora fostului vicepreședinte Romeo Olteanu, a fost angajată pe un post de consilier juridic la CJ, în 2020, cu doar câteva luni înainte ca socrul să-și piardă funcția. Rețeta a fost aceeași ca și în cazul celorlalte angajări scandaloase din timpul pandemiei. Monica Olteanu a participat singură la un concurs la Primăria comunei Sinești, iar după numai câteva zile a fost transferată la Consiliul Județean. „Nu am nicio implicare. La Sinești făcea naveta și nu a mai vrut”, a explicat Romeo Olteanu parcursul profesional al nurorii sale. La o săptămână după ce s-a angajat la Sinești, primarul Petru Holicov a semnat o o dispoziție prin care îi acorda acesteia zile libere plătite pentru perioada 10 aprilie – 1 mai 2020. În această perioadă, Consiliul Județean a trimis cererea de transfer. Romeo Olteanu a evitat conflictul de interese, cererea fiind semnată de Maricel Popa, președintele CJ de la acea vreme. La stat, Monica Olteanu câștigă de 12 ori mai bine decât în avocatură. Nora fostului vicepreședinte PSD face performanță în administrație: Consiliul Județean Iași a pierdut în instanță o acțiune banală de înființare a unei asociații de infrastructură din cauza unei gafe de începător a consilierului juridic Monica Olteanu.

Pe finalul mandatului 2016 – 2020, cu câteva luni înainte ca PSD să piardă Consiliul Județean (CJ) Iași, nora fostului vicepreședinte Romeo Olteanu a fost angajată printr-o procedură la fel de dubioasă ca și cele ce au urmat sub mandatul liberalilor. La aproximativ trei săptămâni de la declararea stării de urgență privind pandemia Covid-19, Monica Olteanu a câștigat concursul pentru ocuparea unei funcții de consilier juridic la Primăria comunei Sinești. Rezultatul a fost unul previzibil, deoarece nu au existat contracandidați. Femeia a fost încadrată în 3 aprilie 2020 la Sinești, însă la scurt timp s-a ivit transferul la Consiliul Județean unde socrul său era vicepreședinte, numărul 2 în ierarhia funcțiilor din instituție. Avocat în Baroul Iași, Monica OIteanu s-a săturat de provocările profesiei liberale și în 2020 a făcut un curajos pas în cariera de bugetar.

Cronologia unui traseu pe pile pentru nora vicelui de la CJ Iași

Contractul încheiat de Monica Olteanu cu Primăria Sinești a fost parafat cu data de 3 aprilie 2020, printr-o dispoziție a primarului PNL Petru Holicov. O săptămână mai târziu, edilul a mai semnat o dispoziție prin care îi acorda acesteia zile libere plătite pentru perioada 10 aprilie – 1 mai 2020. Fix în acea perioadă, femeia a depus o cerere de transfer la Consiliul Județean Iași. În 14 aprilie 2020, Consiliul Județean, prin fostul președinte Maricel Popa, a trimis o adresă la Sinești, prin care solicita transferul Monicăi Olteanu, motivând că era aboslut nevoie de un consilier juridic. Astfel, în 27 aprilie 2020, nora vicepreședintelui a devenit angajata CJ Iași.

La CJ, Monica Olteanu câștigă într-o lună cât câștiga într-un an din avocatură

Conform primei declarații de avere depusă ca angajat al statului, Monica Olteanu a obținut în anul 2019 – 2020 din profesia de avocat venituri de doar 7.610 lei. Doi ani mai târziu, aceasta a declarat venituri din salariile de la CJ de 94.407 lei. Raportându-ne la cele două declarații de avere se poate spune că nora lui Romeo Olteanu câștigă de la stat de 12 ori mai bine decât câștiga în privat, cu condiția ca veniturile din avocatură înregistrate în 2019 – 2020 să fi fost raportate corect. Monica Olteanu este soția avocatului Călin Olteanu, fiul fostului vicepreședinte al CJ Iași.

Fostul vicepreședinte CJ: „Nu a mai vrut la Sinești din cauza navetei”

Romeo Olteanu, fost vicepreședinte CJ Iași, și actual consilier județean PSD, susține că nora sa a preferat să vină la CJ deoarece nu mai dorea să facă naveta. „Era un post liber, post ce urma să fie scos la concurs, dar cum s-a ajuns la transfer nu a mai fost nevoie. La Sinești a dat concurs, dar din cauză că făcea naveta nu a mai vrut. A dorit inițial un post de la Direcția de Protecție a Copilului, dar când a văzut că este un post liber la CJ a cerut transferul”, a spus Romeo Olteanu, fost vicepreședinte al CJ Iași.

Acesta a ținut să arate că nu a avut nici un amestec în transferul nurorii sale de la o primărie de comună la instituția unde era vicepreședinte.

„Domnul Popa (Maricel Popa, fostul președinte al CJ – nr.) a semnat, eu nu am avut nicio implicare în transferuri sau contracte în mandatul trecut”, a mai spus Romeo Olteanu.

Primarul din Sinești: „A crezut că la primărie se stă o oră, două”

Petru Holicov, primarul comunei Sinești a menționat că femeia nu a mai vrut să stea la primărie, nemulțumită de program și de salariul de numai 6.913 lei brut, asta deși câștigase concursul respectiv.

„A venit la noi și a crezut că e program de o oră – două și nu i-a mai convenit. Am scos din nou postul la concurs și sper să se înscrie cineva din zonă”, a spus Petru Holicov, primarul PNL al comunei Sinești.

Nora a pierdut un proces cu miză de 150 milioane de euro pentru o gafă de începător

Recent, CJ Iași a pierdut o acțiune banală de înregistrare a unei asociații, tocmai pe mâna consilierului juridic Monica Olteanu, care a reprezentat instituția în fața instanței. Asociația din care face parte CJ Iași, 9 comune și orașe ar fi trebuit să fie înregistrată oficial juridic pentru a putea depune proiecte. Intenția CJ era de depunere a unor proiecte de 150 milioane de euro pentru modernizarea și construcția unor drumuri. Doar că instanța a respins cererea depusă de Monica Olteanu pentru că aceasta nu a respectat statutul asociaților. Fiecare entitate de acest gen trebuie să aibă o comisie de cenzori, însă Monica Olteanu a depus la dosar documentația pentru un singur cenzor, lucru care a făcut ca instanța să respinsă înregistrarea cu acte a Asociației Iași Infrastructură.

Vlad ROTARU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here