Pași concreți pentru realizarea noului sediu al Operei Naționale Române din Iași!

Senatorul Maricel Popa s-a întîlnit astăzi cu ministrul Culturii pentru a discuta despre stadiul proiectului de construire a noului sediu al Operei din Iași. Lucian Romașcanu a dat asigurări că această investiție reprezintă una dintre prioritățile sale, iar propunerile transmise de Primăria Iași vor analizate cu celeritate pentru identificarea celei mai bune locații. Finanțarea lucrărilor pentru noul sediu al Operei se va realiza cu bani de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, valoarea investiției fiind de aproximativ 15 milioane de euro.

Vești foarte bune pentru întreaga comunitate. Mă bucur enorm că pot veni cu o veste bună pentru dumneavoastră: proiectul ce vizează realizarea unui sediu pentru Opera Națională din Iași face pași concreți, având în prezent și garanția finanțării acestei investiții de o reală importanță pentru comunitatea noastră.

Astfel, după comunicarea de către Primăria Iași a celor trei locații în care poate fi construit noul sediu al Operei din Iași, au fost demarate deja discuțiile, în cadrul Ministerului Culturii, pentru a fi analizate toate variantele în vederea luării cele mai bune decizii!

Acest nou sediu va fi un simbol al comunității noastre, un loc ce va pune în valoarea arta, frumosul și talentul prin care Iașul și-a câștigat renumele de capitală a culturii!

Vreau să-i mulțumesc pentru toată susținerea și dedicarea de care dă dovadă, zi de zi, ministrului Lucian Romașcanu, un om deosebit care a înțeles din prima de ce Iașul are nevoie de această investiție și de atunci s-a implicat în mod continuu pentru realizarea sa. Uitându-mă la toată activitatea de la Ministerul Culturii, pot spune că ministrul Romașcanu este omul potrivit, la locul potrivit, ceea ce reprezintă o binecuvântare pentru întregul sector cultural, nu doar pentru Iași!

Totodată, îmi asum în fața dumneavoastră că voi urmări îndeaproape toate proiectele comunității și îmi voi da toată silința să le promovez și să le susțin pe toată perioada realizării. Chiar dacă PSD și PNL sunt în opoziție, investițiile stringente ale comunității nu trebuie să fie afectate de activitatea politică. Știu că problemele dumneavoastră nu au culoare politică, tocmai de aceea îmi manifest deschiderea de a fi un promotor al tuturor investițiilor de la Iași, chiar dacă instituțiile cheie ale comunității sunt conduse de liberali!

Noi, social-democrații, ne-am asumat să vă reprezentăm interesele și așa facem! Luăm măsuripentruoameni!” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here