A început prima Conferință Naţională de Patologie Infecţioasă de la Iași. Tema: Infecția cu SARS COV-2

Astăzi a avut loc la Iași deschiderea Conferinței Naționale de Patologie Infecțioasă, PATINF 2020. Prima sesiune a conferinței a avut ca tema infectarea cu virusul SARS COV-2. Toate prelegerile din cadrul evenimentului vor avea loc în mediul online. Programul științific include sesiuni de prezentări orale si de e-postere, iar lectorii invitați sunt nume importante din domeniul bolilor infecțioase, dar şi Raed Arafat și Diana Cimpoeșu, coordonatoarea UPU-SMURD „Sfântul Spiridon” Iași.

Conferința Națională de Patologie Infecțioasă este organizată de Universitatea de Medicină și farmacie “Grigore T. Popa” din Iași în colaborare cu Spitalul “Sfânta Parascheva” din Iași, Societatea Română de Boli Infecțioase și Asociația Institutul Pan-European de Cercetare “Prof. Dr. Vasile Luca”

La conferință s-au înscris online peste 300 de participanți din toate centrele universitare din țară:

“La această conferinţă avem înscrişi, în momentul de faţă, peste 300 de participanţi. Ar fi de subliniat că vor avea prelegeri nume de elită ale medicinei din România, colegi de la Bucureşti, Constanţa, Craiova, Timişoara, Cluj, Târgu Mureş, din toate centrele universitare ale ţării. Această infecţie care priveşte infecţia cu Sars CoV-2, reclamă din partea noastră, a infecţioniştilor o interrelaţie permanentă cu alţi colegi, aşa cum de fapt ne-a obişnuit deja în ultima perioadă şi, este vorba de neurologi, nefrologi, psihiatri, cardiologi, s.a.m.d.”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

În deschidere a fost prezentat un film cu medici, asistenți, pacienți și infirmieri aflați în prima linie în lupta cu pandemia virusului COVID-19.

Prima prelegere este susținută de președintele de onoare al conferinței, acad.prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti, tema prelegerii fiind „Managementul pacientului cu SARS COV2 de la fiziopatologie la terapie“.

Evenimentul se va desfășura în perioada 22-24 iulie și se vor aborda următoarele subiecte de interes major pentru toți medicii infecționisti și nu numai: infecția cu SARS COV-2, infecția cu HIV, infecția cu virusurile hepatitice B și C și antibioterapia în infecțiile grave

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here