După lucrările finanțate cu fonduri europene și realizate de Ted Construct, la Ambulatoriul de la Pneumoftiziologie se fac în permanență lucrări de reparații @ Asta în condițiile în care lucrările au fost finanțate cu fonduri europene @ La Spitalul de Oncologie, care a avut de asemenea ”norocul” să lucreze cu Ted Construct, Cornel Brânză a fugit cu materialele de constucții plătite de spital @ Omul de afaceri Cornel Brânză pare să se bucure de imunitate din partea DNA Iași, deoarece dosarele legate de numele său sunt pline de praf, în timp ce la denunțul său procurorii s-au pus imediat în mișcare
Fotografiile care dovedesc modul în care arată acum, la circa doi ani după inaugurare Ambulatoriul de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași au fost realizate în cursul zilei de ieri. Pe suprafețe însemnate podeaua Ambulatoriului arată ca cea a unei pușcării vechi, crăpată, înegrită și pe alocuri cârpită. Este podeaua unui obiectiv finanțat de Uniunea Europeană cu 2,5 milioane euro.
„Am mai cârpit și noi, a mai cârpit și constructorul. Au venit și cei de la Agenția de Dezvoltare Nord-Est și au văzut. Până la urmă o să alocăm niște fonduri să rezolvăm definitiv această problemă”, a spus Cristina Grigorescu, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași.
CJ a verificat și atât. Plângere penală?
La nivelul Consiliului Județean a fost comandat, în urmă cu un an, un audit pentru a verifica situația Ambulatoriului de la Pneumoftiziologie. Controlul a fost efectuat de Serviciul de Audit, coordonat de Fănel Constantinescu. Ca și președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, Fănel Constantinescu a confirmat faptul că a efectuat unele verificări și că s-au găsit unele nereguli, dar nu a vrut să facă publice nici un fel de informații. Hoțiile cu bani publici au devenit din nou secret de stat în România. În plus, Maricel Popa și-a amintit că ar fi depus o plângere penală după finalizarea raportului de audit, dar a adăugat că va verifica dacă într-adevăr s-a trimis o sesizare către procurori și ne va contacta. Maricel Popa nu ne-a mai contactat să ne transmită răspunsul și nici nu ne-a răspuns la telefon.
Modernizarea și dotarea cu aparatură a Ambulatoriului de la acest spital a fost posibilă cu ajutorul unor fonduri în valoare de 9,7 milioane lei, obținute în anul 2013 de Consiliul Județean Iași. Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013-Axa prioritară 3 pe domeniul major de intervenție care se referă la modernizarea infrastructurii de sănătate. Lansat în august 2013, proiectul urma să fie finalizat pe data de 11.06.2015. Inițial, licitația pentru efectuarea lucrărilor de construcții aferente acestui proiect, adică de renovare și modernizare a clădirii care găzduiește Ambulatoriul, a fost adjudecată de SC Compania pentru Construcții Moldoconstruct SA. Această firmă de construcții și-a cerut insolvența după circa un an de la demararea lucrărilor și nu a mai putut continua proiectul. Consiliul Județean Iași a organizat o nouă licitație pentru a selecta altă firmă de construcții. Licitația a fost adjudecată de firma Ted Construct, care a început lucrările în luna martie a anului 2015 și urma să le finalizeze pe data de 15.10.2015. Între timp, și firma lui Brânză a intrat în insolvență, dar chiar și în aceste condiții societatea comercială s-a angajat să finalizeze lucrările pentru a încasa toți banii.
Șmecherul care l-a dus pe Popa la DNA
Omul de afaceri Cornel Brânză și-a construit o imagine de afacerist intangibil după ce a depus o plângere penală la DNA împotriva lui Maricel Popa. DNA Iași a crezut cele spuse de Brânză care a susținut că este victima unui abuz din partea lui Popa și, a trecut la percheziții și sechestre. În schimb, plângerea depusă de Popa tot la DNA care arăta că Brânză a încasat de la stat milioane de euro și a făcut lucrări de asfaltare de proastă calitate a fost uitată într-un sertar.
Urmează să prezentăm în rândurile următoare situația de la Oncologie, unitate spitalicească care a avut de asemenea ”norocul” să lucreze cu Ted Construct. Aceste două contracte, cu cele două spitale, se derulau în perioada în care DNA demarase cercetările în urma plângerii lui Brânză. DNA nu a avut nici o clipă curiozitatea să verifice ce s-a întâmplat la Pneumoftiziologie și la Oncologie și în aceste condiții cum să nu te gândești că individul a devenit intangibil.
Țeapă defintiv la Oncologie
După cum spuneam, în aceiași perioadă, Cornel Brânză contractase niște lucrări și la Institutul Regional de Oncologie. Mai exact, în anul 2014, Institutul Regional de Oncologie (IRO) a încheiat cu Ted Construct un contract în valoare de circa 2,7 milioane lei pentru realizarea unor lucrări de reparații capitale la secția de îngrijiri paleative a unității medicale. Îngrijirile paleative se referă la întreținerea și asigurarea asistenței medicale pentru bolnavii aflați într-un stadiu terminal al bolii. În acest caz este vorba despre bolnavii de cancer care au șanse minime de supraviețuire. Potrivit reprezentanților IRO, în derularea acestui contract de reparații, lucrurile au mers bine până la mijlocul anului 2015 când firma lui Cornel Brânză, Ted Construct a început să aibă unele probleme financiare și nu a mai continuat lucrările. Firma Ted Construct a abandonat lucrările fără să returneze spitalului materialele de construcții achiziționate pentru finalizarea lucrărilor la secția de îngrijiri paleative. Este vorba despre materiale de construcții în valoare de 35.699 lei pe care Ted Construct le avea în custodie și care după cum s-a mai precizat ar fi trebuit să fie folosite pentru finalizarea respectivelor lucrări. De aceea, IRO a deschis la Tribunal un proces împotriva Ted Construct, dosarul având ca obiect “obligația de a face – returnare bunuri. IRO vrea ca firma lui Brânză să restituie materialele de construcții sau măcar să achite contravaloarea acestora.
“În cursul lunii decembrie 2014, materialele de construcții care nu au fost puse în operă în executarea contractului mai sus menționat dar care au fost achiziționate în baza devizului aprobat de constructor și de dirigintele de șantier au fost depozitate într-un spațiu al societății pârâte conform procesului verbal de custodie încheiat la data de 10.12.2014 care nu a fost adus la cunoștința societății”, se arată în cererea de chemare în judecată depusă de Institutul Regional de Oncologie la Tribunalul Iași.
Numai că judecătorii au suspendat executarea firmei lui Brânză și au dispus ca Institutul Regional de Oncologie să se înscrie în tabelul creditorilor firmei Ted Construct. |n cazul în care firma lui Brânză nu va avea bunuri suficiente care să poate fi vândute pentru plata datoriilor spitalul se va alege cu o mare țeapă. „Eu nu cred că vom rămâne cu paguba. O să recuperăm noi cumva banii, că doar domnul Brânză nu se mută din Iași”, a spus Mirela Grosu, directorul Institutului Regional de Oncologie.
Constantin MAZILU
Mănânci cacat nasosule
Iar te iei gura in pula cu mine !!
Ai grija ca bătaia doare fraiere !!!!