Un detailer auto la interviurile 7 Iasi

„Tot ce este făcut de o firmă autorizată în domeniul detailingului auto, de către profesioniști, oferă o calitate net superioară”

Indiferent de câți bani ai dat pe mașina ta, dacă o iubești cu adevărat, trebuie să o duci din când în când lșa spa. Spa-ul autoturismelor se numește detailing, iar specialiștii în domeniu îi aplică tratamente specifice atât la interior cât și la exterior, astfel încât mașina ta să fie din nou „cea mai frumoasă din oraș”. Secretele tratamentelor de întreținere și înfrumusețare și ale acestei afaceri le aflăm de la Dragoș Cărăușu și Alexandru Roșu, doi specialiști și antreprenori din domeniul detailingului.

  1. Ce înseamnă detailing auto?

Detailingul auto, reprezintă o curățare în amănunt a unui autoturism atât pe exterior, cât și pe interior. Prin curățare, mă refer și la procesul de polishare exterioară, prin care „curățăm” lacul de zgârieturi și îl protejăm cu ceară, sealant sau tratament ceramic.

  1. Ce servicii oferiți pe lângă clasicul polish?

Odată cu certificarea obținută din partea Nanolex, am început să aplicăm profesional tratamente ceramice pentru lac, jante, faruri, geamuri: Nanolex Si3d HD și Si3d BC, Nanolex Si3d Headlight. Pe lângă tratamentele pentru exterior, aplicăm tratamente ceramice pentru piele și plastice și tratamente hidrofobe pentru textil și bineînțeles detailing interior care constă în curățarea în amănunt a interiorului.

  1. Care sunt serviciile cele mai solicitate?

De regulă detailingul exterior este cel mai solicitat în perioadă frumoasă și călduroasă a anului, iar în perioadă ploioasă, detailingul interior.

  1. Care sunt cele mai scumpe tratamente și ce presupun acestea?

Tratamentul ceramic în 2 straturi, Nanolex Si3d BC+Si3d HD este cel mai scump tratament pe care un client îl poate opta. Prețul crește dacă se dorește aplicarea mai multor straturi. Cel mai scump serviciu pentru interior este tratamentul ceramic pentru tapițeriile de piele.

  1. Pe internet suntem asaltați de oferte la diferite produse de tipul “do it yourself” ce privesc detailing-ul auto. De ce trebuie să apelăm la profesioniști? Care este diferența?

Tot ce este făcut de o firmă autorizată în domeniul detailingului auto, de către profesioniști, oferă o calitate net superioară a serviciilor, spre deosebire de cineva care realizează o lucrare în fața casei cu produse cumpărate de la supermarket sau de pe net.

Diferența dintre un polish făcut cu mașini profesionale, cu paste profesionale și un polish făcut la scară, la nivel de hobby, cu pastă de “2 lei”, este uriașă. În primul rând se poate face mai mult rău decât bine lacului, iar costurile remedierii vor fi cu siguranță mai mari decât dacă se apelează de la bun început la un Detailer autorizat.

  1. Tarifele sunt standard sau se stabilesc în funcție de gradul de dificultate al lucrării?

Tarifele pleacă de la un standard prestabilit, în funcție de mărimea mașinii, dar pot varia în funcție de starea lacului și de tipul de vopsea: vopsea perlata cu strat de lac peste sau neperlata. Majoritatea mașinilor au vopsea 2k (amestec de lac cu vopsea).

  1. Care a fost cea mai mare provocare până acum și în ce a constat?

Cea mai dificilă lucrare a fost curățarea interiorului unui Volvo XC90, în care proprietarul a vărsat, din greșeală, o găleata de 20L de var lavabil. Am demontat în proporție de 70%  interiorul pentru a înlătura tot varul și a o putea curăța în întregime.

  1. Care a fost cea mai scumpă mașină de care “ați avut grijă”? Care a fost cea mai scumpă notă de plată pe care a achitat-o un client?

Cea mai scumpă mașină la care am lucrat a fost un Mercedes S63 AMG 2018, mașina fiind adusă la noi de către prioprietar chiar din momentul achiziției.

Am avut un client care a venit cu 2 bărci și 4 mașini, la care am făcut toate pachetele posibile și  disponibile, iar factura a fost destul de mare.

  1. Ce investiție presupune o astfel de afacere?

În primul rând trebuiesc achiziționate mașini de polishat orbitale, produse profesionale pentru polish exterior, pentru curățare interioară, pentru mentenanță și un spațiu cu vad, curat și bine luminat.

  1. Care este periodicitatea la care ar trebui să apelăm la un serviciu de detailing?

Serviciu de detailing exterior poate fi efectuat o data la 6 luni, 1 an, în funcție de cum se prezintă lacul după detailingul inițial. Dacă se aplică tratamente ceramice această perioadă se poate mari, fiind necesară doar o spălare profesională o data la 3 luni cu un șampon special pentru curățarea stratului protector și readucerea proprietăților lacului la starea inițială.

11. Cât de acerbă este concurență pe piață?

În Iași, fiind un oraș mare, concurență este, dar rămân pe piață doar cei care pot oferi cu adevărat servicii de calitate.

12. Cum facem diferență între impostori și profesioniști? 

Principală diferență se vede în produsele cu care lucrează, modul în care lucrează și locul în care prestează acel serviciu. În acest domeniu, un preț foarte mic reprezintă un serviciu prost calitativ.

 

Pe băieți îi gasiți aici  www.wepolish.ro

și pe Facebook        https://www.facebook.com/WePolish.ro/

 

Andrei VILICHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here