VIDEO UPDATE 60 de copii învaţă meşteşugurile tradiţionale la tabăra de creaţie din Copou

Tabăra de creaţie din Copou, destinată copiilor care vor să înveţe meşteşugurile tradiţionale şi-a deschis porţile şi în acest an.

 

60 de copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani şi-au ales un atelier, unde, sub îndrumarea artizanilor încearcă să creeze opere de artă. Acestea vor fi expuse spre vânzare sâmbătă dimineaţa, atunci când se va finaliza tabăra „micii meşteri din Copou”,

 

Mai mulţi copii din Iaşi, dar şi alţii stabiliţi peste hotare au ţinut să fie prezenţi la cea de-a şasea ediţie a taberei „micii meşteri din Copou”. Este un eveniment educativ, iar prin joc, copii sunt iniţiaţi în meşteşuguri precum olărit, pictura pe lemn, împletituri din sfoară, turtă dulce, sau prelucrarea pielor.

 

Deşi iniţial erau pregătite 8 meşteşuguri, la unul dintre ele, ţesut la gherghef nu s-au înscris decât foarte puţini copii. Fiecare dintre ei a trebuit să plătească suma de 75 de lei pentru întreaga durata de desfăşurare a taberei.

 

Dacă vreţi să îi vedeţi pe cei mici la lucru, aceştia pot fi găsiţi până pe 6 iulie în Parcul Expoziţiei din Copou, în intervalul orar 9:00-14:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here