Evaluarea Naţională 2013 Rezultatele se afişează astăzi

Rezultatele de la Evaluarea Naţională 2013, înainte de rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi la avizierele şcolilor şi pe site-urile şcolilor. Tot astăzi, între orele 16:00 şi 22:00, absolvenţii de clasa a VIII-a pot depune contestaţii, urmând ca pe 3 iulie să fie afişate rezultatele finale. Admiterea în liceu în anul şcolar 2013 – 2014 începe pe 5 iulie, cu completarea fiselor de înscriere de către elevi. Media de admitere la liceu este media aritmetica între media generală la Evaluarea Naţională şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.

 Anul trecut, aproape 34% dintre absolvenţii claselor a VIII-a nu au reuşit să ia nici măcar media 5

Amintim că acesta este al doilea an în care Evaluarea Naţională s-a desfăşurat cu camere video în sălile de examen. Un elev a fost dat afară din examenul de Limba şi literatura română, după ce a fost surprins cu telefonul mobil (tot un elev a fost eliminat de la această probă şi în 2012).

Primul examen din cadrul Evaluării Naţionale 2013 a fost cel de Limba şi literatura română, la care au participat 161.724 de elevi. Proba s-a desfăşurat pe data de 25 iunie, iar absolvenţii de gimnaziu au avut de realizat două compuneri. Prima cerinţă a subiectelor a pornit de la un fragment – „Din durerile lumii” de Alexandru Vlahuţă, în timp ce la a doua cerinţă au avut de răspuns mai multor întrebări pe baza unui text de pe www.eucitesc.ro.

A urmat examenul de Matematică, pe 27 iunie, probă la care mai mulţi profesori contactaţi de HotNews.ro au declarat că subiectele au fost foarte simple. „Subiectele de la examenul de Matematică au fost foarte foarte simple. Nivelul a fost redus şi faţă de anul trecut. Chiar şi subiectul de departajare a fost o jucărie”, a declarat pentru HotNews.ro Geta Ion, profesor de Matematică la Şcoală gimnaziala Valea Măcrişului, Ialomiţa. „Probabil că vor fi foarte multe note de 10”, a precizat aceasta.

Calendar Evaluarea Naţională 2013

14 iunie              Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
17 – 19 iunie       Înscrierea la Evaluarea Naţională
25 iunie             Limba şi literatura română – proba scrisă
26 iunie             Limba şi literatura maternă – proba scrisă
27 iunie             Matematica – proba scrisă
29 iunie             Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
29 iunie              Depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)
30 iunie – 2 iulie   Rezolvarea contestaţiilor
3 iulie                 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune.

Mai mult pe hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here