Primul pas spre paragină Lichidatorul Mititelu vrea să închidă hotelurile Traian și Astoria

Rareș NEAMȚU

  •  Creditorii pregătesc schimbarea lichidatorului Corneliu Mititelu, iar în replică acesta vrea să închidă Hotel Traian și Hotel Astoria
  •  În urma acestui demers, societatea Turism Moldova nu are decât de pierdut, fapt pentru care creditorii bănuiesc că Mititelu pregătește terenul pentru o ”tranzacție cu dedicație”

corneliu mititeluCorneliu Mititelu, asociatul coordonator al Management Reorganizare Lichidare SPRL, lichidatorul judiciar al Turism Moldova SA, a luat o decizie șocantă: vrea să închidă hotelurile Traian și Astoria. Deciziile lichidatorului par a fi parte a unui plan care nu a fost adus încă la cunoștința creditorilor și pentru care nu are aprobarea legală. Creditorii contestă decizia lui Mititelu și au pregătit actele de schimbare a lichidatorului la termenul ce va avea loc pe 13 martie la Tribunalul Sindic. Creditorii îl bănuie pe Mititelu de înțelegeri ascunse cu persoanele care vor să pună mâna pe activele societății, deciziile acestuia având scopul de a scădea valoarea patrimoniului, prejudiciind în acest fel pe cei care au de recuperat bani de la Turism Moldova SA.

Pagubă la bugetul de stat

Hotelul Traian, simbol al comunității culturale franco-romane și parte integrata a patrimoniului cultural, fiind înscris pe lista monumentelor istorice a Ministerului Culturii, a atras privirile mai multor oameni de afaceri după intrarea în insolvență a societății. Succesiunea ultimelor evenimente pare sa confirme mercantilismul ce graviteaza în jurul celor două imobile, Traian și Astoria.

Potrivit unui anunț recent postat pe site ul lichidatorului judiciar al Turism Moldova SA din data de 09.02.2017, hotelul se pregătește de mezat . Ritmul accelerat al evenimentelor pare a fi susținut și de către cei cărora le-a fost încredințat spre judecată falimentul Turism Moldova SA , măsurile propuse de lichidatorul judiciar par a avea trecere în fața judecătorilor, care aprobă pe bandă rulantă măsuri din cele mai „strani” în legătura cu lichidarea averii Turism Moldova SA.

Pierderile nu sunt doar ale operatorilor hotelieri, ci mai degrabă sunt ale creditorilor, iar aici vorbim inclusiv de pierderi cauzate bugetului de stat, ANAF având de recuperat sume importante de la SC Turism Moldova SA .

Creditorii nu sunt de acord cu o eventuală stopare a activiității desfășurate în cele două hoteluri pentru că acest lucru ar duce la degradarea imobilelor și la scăderea valorii de vânzare. Totodată, până la vânzarea imobilelor societatea ar fi privată de încasarea unor sume importante provenite din contractele de închiriere încheiate cu operatorii actuali.

Rareș NEAMȚU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here