Sancţiunile la adresa Moscovei sunt menite să-l pună în dificultate pe Donald Trump, afirmă Kellyanne Conway

Barack Obama a anunţat joi o serie de măsuri împotriva Rusiei, printre care expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi, acţiuni menite să sancţioneze Moscova, acuzată de amestec în alegerile prezidenţiale americane.

 

„Cred că nici în toiul războiului rece această ţară nu a expulzat atâţia agenţi“, a declarat Conway la CNN, calificând aceste sancţiuni ca fiind „fără precedent“.

 

Statele Unite nu au expulzat niciodată atât de mulţi diplomaţi ruşi din 2001, când Washingtonul a expulzat în jur de 50 de oficiali ruşi pe care i-a acuzat că s-ar fi aflat în contact cu un agent al FBI, Robert Hansseen, care a lucrat timp ce 15 ani pentru Moscova, notează France Presse.

 

Potrivit lui Kellyanne Conway, mulţi cred că actualele sancţiuni sunt menite să-l „obstrucţioneze“ pe Donald Trump şi să-i reducă spaţiul de manevră faţă de Rusia, atunci când va prelua preşedinţia SUA, pe data de 20 ianuarie.

 

„Ar fi trist dacă principala motivaţie (a sancţiunilor) este politică“, a declarat ea. „Nu aşa funcţionează o administraţie paşnică în marea noastră democraţie“, a adăugat Conway.

 

Kellyanne Conway, care a jucat un rol crucial în campania prezidenţială a lui Donald Trump şi va fi consiliera lui la Casa Albă, consideră aceste sancţiuni drept „simbolice“.

 

Întrebată dacă Donald Trump va ridica sancţiunile la adresa Moscovei, consiliera a refuzat să dea un răspuns: „Nu voi face nicio declaraţie pe marginea acestui subiect“.

 

Administraţia americană acuză Rusia că a orchestrat atacurile cibernetice care au dus la interceptarea şi publicarea a mii de e-mailuri ale unor oficiali democraţi, perturbând mesajul candidatei Hillary Clinton în timpul campaniei prezidenţiale.

 

FBI şi CIA estimează că Moscova nu a vrut doar să perturbe campania, ci şi să ajute la alegerea lui Trump în funcţia de preşedinte al SUA.

 

Donald Trump, care l-a lăudat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru calităţile sale de lider şi a numit în cabinetul său responsabili care au legături strânse cu Kremlinul, a declarat în repetate rânduri că nu crede în acuzaţiile privind ingerinţa Moscovei. 

 

Cu toate acestea, el s-a abţinut să critice joi sancţiunile decise de Barack Obama, declarând doar că se va întâlni „săptămâna viitoare“ cu şefii serviciilor americane de informaţii pentru a discuta pe marginea acestui dosar.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here