REŢETA ZILEI: Ciorbă de burtă

Ciorba de burta este una dintre cele mai bune ciorbe romanesti, delicata si foarte gustoasa. O bunatate ce poate fi pregatita acasa cu mult drag.

 

Ingrediente 10 portii:

1 os de vita

1.2 kg burta vita fiarta

1 1/2 morcovi

1 radacina patrunjel

1/2 telina

2 foi de dafin

1 ardei iute

400 gr smantana 20 %

3 galbenusuri

8 catei mari de usturoi

2 linguri de ulei

3-4 linguri de sare

Pentru servire: smantana, ardei iute, piper, otet sau zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Intr-o oala mai mare se pune la fiert osul de vita si cca 4 l apa rece. Dupa primul clocot indepartam spuma.

Se adauga legumele (1 morcov, radacina de patrunjel, telina) si foile de dafin.

Se lasa la fiert cca 1,30 ore. Dupa acest timp strecuram supa obtinuta.    

Separat intr-o cratita se incinge uleiul apoi adaugam jumatatea de morcov razuit.

Se caleste pana se inmoaie apoi turnam supa, burta fiarta si scursa bine, sare si punem la fiert, la foc mic, pentru 5 minute.

Intr-un bol se amesteca bine smantana cu galbesnusurile, se dizolva cu cateva polonice de ciorba fierbinte.

Se toarna incet in oala si amestecam usor, cu grija pentru a nu se branzi.

Cateii de usturoi se strivesc , se adauga un polonic de ciorba peste ei, se amesteca, se strecoara, iar mujdeiul obtinut se toarna in ciorba.

Se serveste calda, dupa preferinta cu ardei iute taiat rondele, piper macinat, smantana si zeama de lamaie sau otet.

(Realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here